Бившата кралица на Нидерландия Беатрикс навърши 85 години във вторник, но за рождения ѝ ден нямаше голямо и бляскаво тържество, защото синът ѝ крал Вилем-Александър е със семейството си на карибския остров Аруба, предава чуждестранната преса.

Монархът и съпругата му Максима придружават първородната си дъщеря принцеса Амалия, която е на 19 години, на първото ѝ официално посещение на шестте карибски острова на кралството.

Кралският двор публикува на официалната си уеб страница и в социалните медии снимки в чест на Беатрикс, но не ѝ подробности за това как е посрещнала личния си празник.

Беатрикс бе кралица на Нидерландия от 1980 г. до 2013 г. След абдикацията си носи титлата принцеса, но редовно участва в официални събития. Днес тя ще представлява сина си на възпоменателните събития по повод 70-ата годишнина от опустошителното наводнение след буря в югозападната част на страната, предава БТА. Кралското семейство бе посрещнато с ентусиазъм на остров Аруба, много деца развяваха знаменца по главните улици на столицата Ораньестад.

Снимка: Getty Images