Ива Йорданова беше председател на Комисията за българите в чужбина и бивш кандидат за евродепутат. Днес се изявява на музикалната сцена, издаде първи сингъл - "Свобода".

Изкуството и музиката винаги са били част от моя живот, каза в студиото на "Тази неделя" по bTV Ива Йорданова.

По думите ѝ няма лични окови, които да е премахнала, просто в живота на всеки идва период, в който се сблъсква с личните си страхове и трябва да намери сили да ги преодолее. Един такъв страх за нея е бил да се пребори със собствената си неувереност в себе си.

Ива е завършила в "Бъркли" бакалавърската си степен, а днес е студентка в "Харвард" - дистанционно. "По-трудно е, отколкото очаквах, онлайн ученето изисква високо ниво на дисциплина и самомотивация", уточни тя.

Ива Йорданова беше съпруга на бившия министър на икономиката Божидар Лукарски. Тя сподели, че малко след като връзката им става обществено достояние, се е отказала от политическите си позиции. Раздялата пък била по взаимно съгласие, без драми.

Снимки от сватбата през 2016-а вижте тук>>

"Като всяко семейство сме имали прекрасни моменти и не толкова хубави моменти. Разделихме се по взаимно съгласие като големи цивилизовани хора и честно казано, не гледам със съжаление към нищо назад в миналото. В раздялата ни няма драма и няма място за жълти новини и жълти заглавия. Взаимно съгласие", обясни Ива Йорданова.

Днес тя развива и проект "Ателие за личностна експресия и развитие", който открива лидерските качества в деца до 12-годишна възраст. Занимава се и с латино танци.