Днес е трудно да говорим за Блейк Лайвли без да споменем Райън Рейнолдс. Те се превърнаха в една от най-любимите холивудски двойки и сигурно още дълго време ще бъдат. Колкото и ние да им се възхищаваме, решихме да променим фокуса на камерата и да го насочим единствено към Блейк. Все пак тя беше рожденичка съвсем наскоро.

Блейк Лайвли е американска актриса, родена на 25 август 1987 година. Израства в семейство на актьори и сигурно се подразбира, че и тя ще поеме по техните стъпки. Обаче изненадва цялото си семейство като решава да поеме по свой път и се подготвя да учи в университета в Станфорд. Този, който успява да я разубеди е брат ѝ - Ерик. Вижда таланта, който тече във вените на фамилия Лайвли и я поощрява да ходи на кастинги. Първоначално тя го прави, за да му угоди докато не получава роля във филма "The Sisterhood of the Traveling Pants" (2005г.), която се превръща в първия ѝ пробив в кино индустрията. През 2006 участва във филма "Accepted", който не получава добри оценки от критици, а през 2007 - в "Елвис и Анабел". Актрисата споделя трудностите си с превъплъщаването в Анабел. Героинята ѝ е момиче с булимия, което иска да спечели конкурс за красота и Блейк е принудена да отслабне драстично.

Същата година става част от най-успешния проект в кариерата си до момента- сериалът "Gossip Girl". Любопитен факт е, че е била на косъм да я отхвърлят за главната роля. След записа от прослушването продуцентите не смятали, че е подходяща за нея, но след още един запис все пак я получава. Печели три награди "Teen Choice": две през 2008 година и една през 2011 година.

Следващите ѝ "феноменални" представяния са в "The Private Lives of Pippa Lee" (2009 г.) и "Градчето" (2010 г.). Филмите, в които участва до 2016 година не са толкова успешни, въпреки добрата ѝ актьорска игра. Докато през същата година не получава главната роля в "Плитчините", който жъне голям успех и ѝ носи награда "People"s Choice". Трилърът "A Simple Favor" също успява да спечели критиците и публиката, а Лайвли е аплодирана за изпълнението си.

От скоро актрисата решава да мине от другата страна на камерата. Дебютира по този начин през 2021 година като режисира музикалното видео на песента на Тейлър Суифт "I Bet You Think About Me". През април тази година беше обявено, че ще стане част от режисирането на филмовата адаптация на романа "Секунди" на Брайън Лии О"Мали.

Блейк Лайвли много добре подбира какво и колко да показва от личния си живот. В периода 2007-2010 има връзка с колегата си от "Gossip Girl" Пен Баджли и дори попада в летен романс с Леонардо ДиКаприо, през който двамата обикалят света. По това време тя изобщо не подозира, че истинската любов е точно зад ъгъла. Или по-точно - в зелен костюм.

Русокосата красавица играе заедно с актьора Райън Рейнолдс в "Зеленият фенер" през 2011 и през същата година обявяват публично връзката си. Повечето фенове на двойката казват, че поне едно хубаво нещо е излязло от този филм и това е тяхната чиста, неподправена любов. Самият Рейнолдс разказва в интервю за момента, когато е осъзнал, че Блейк е жената за него:

"Отидохме на двойна среща. Тя беше с друг мъж, а аз с друга жена и това беше най-неловката среща и за двамата ни партньори. През масата между нас (с Блейк) летяха фойерверки"

Embed from Getty Images

Женят се през 2012 година в Южна Каролина, но папараците така и не успяват да заснемат почти нищо от скромната им сватба. Две години по-късно се ражда първата им дъщеря Джеймс, а след нея имат още две очарователни момиченца - Инес (септември, 2016 г.) и Бети (октомври, 2019 г.). Въпреки трите раждания холивудската красавица успява бързо да се върне във форма с много тренировки във фитнеса, колкото и да не го обича. Рейнолдс и Лайвли често споделят снимки заедно в социалните мрежи със забавни закачки един към друг, което ги кара да изглеждат повече като нормалните двойки, които виждаме на улицата. И въпреки тези публични прояви на любов, съвместният им живот си остава достатъчно скрит, за да не се набива в очите. Това са някои от причините да се превърнат в една от най-обичаните двойки в Холивуд.

"Това е нещо, което много обичам в нашата връзка. На първо място той е мой приятел и мисля, че това е тайната на щастието" споделя Блейк.

Актрисата има и други интереси освен киното. Когато е у дома обича да гледа филми с дъщерите си, да пече сладки изкушения и да прави коктейли за приятели, които да не пие после. Обича да се занимава с интериор и често услужва на приятели за без пари. Ей така, защото ѝ харесва. А модният ѝ усет? Никога не разочарова и винаги се превръща в повод за прехласнати приказки по светските събития. Такъв пример е роклята ѝ от тазгодишната Мет Гала, когато се появи със своята променяща се рокля олицетворение на Статуята на Свободата в Ню Йорк.

Embed from Getty Images

Още от гимназията е активна в много отношения. Тогава е капитан на отбора на мажоретките и е част от ученическия съвет на своето училище. Показва непоколебимост и смелост по време на снимките на "Плитчините". В реалния живот не се страхува от акули, защото знае, че шансът да я нападнат без да са провокирани е много малък.

Като една истинска майка, съпруга и професионалист тя успява да балансира работата, удоволствията и времето със семейството. Дава всичко от себе си пред обектива, но и зад него. Не лишава семейството си от внимание и любов. Дори успява да ги поглези с по нещо.

Блейк Лайвли е олицетворението на слънчева фурия. В нея кипи толкова енергия, талант и любов, че няма как човек да не ѝ се възхити. Тя не е просто съпругата на Райън Рейнолдс. Този етикет не може да покаже и малка част от нейната многоцветна личност.

Embed from Getty Images