Протестно писмо срещу чалга певицата Антонина и нейните продуценти ще бъде внесено в парламента, съобщи пред "24 часа" племенницата на поета Мая Вапцарова.

В него има призив Министерството на културата и Съветът за електронни медии да спрат клипа на Антонина "Табу", в който тя рецитира стихотворението "Прощално" на Никола Вапцаров на фона на поп фолк ритми. Има и искане екипът, направил песента и видеото, да бъде даден под съд.

Писмото се внася от певицата Веси Бонева, а Мая Вапцарова е поканена да присъства лично.

"Както и да се казва певицата, не се е допитала до никого от нашето семейство. За мен беше много по-жестоко това, че на светлия празник 24 май тази песен бе пусната като поздравление", каза пред "24 часа" Вапцарова. Преди да предприеме мерки срещу песента и евентуално да заведе дело, тя ще изчака реакцията на парламента.

Пред БНТ тя припомни, че догодина е 110-годишнината от рождението на Вапцаров.

"Аз се питам трябваше ли да се стига дотук? Къде е нашата нравственост, съвест, какво става с нас, как ще възпитаваме децата си? Та ние сме наследници на Орфей. Какво ще кажа на моите внуци, как да ги възпитавам, на какво да ги уча, къде отива светът? Вапцаров е сред 13-те, получили световната награда за мир. Какво тук значи някаква си личност...Това ли е нашата отговорност пред обществото? Ние вървим безметежно към една простотия, която убива всички нас. Ние няма да оцелеем в тази простотия. Като че ли възпроизводството на гаврата, на простотията в България става в някаква невероятна прогресия", коментира Мая Вапцарова.