След като вчера принц Албер призна, че съпругата му Шарлийн е извън Монако, днес допълни информацията казвайки, че тя е била приета в лечебно заведение, където ще остане "поне няколко" седмици. Това се случило в рамките на часове, след завръщането й в Монако, когато станало очевидно, че не е добре. Тя се прибра у дома след 10 месеца прекарани в Южна Африка.

Днес е националният празник на княжество Монако и Албер и децата им, 6-годишните близнаци Габриела и Жак се показаха от балкона на двореца, за да поздравят сънародниците си. Децата държаха трогателни рисунки с надпис: "Мамо, липсваш ни".

Снимка: Getty Images

Албер, който по-рано тази година каза, че съпругата му страда от инфекция на синусите, не разкри подробности за нейното заболяване, но изключи рак и Covid-19. Той намекна за проблеми с психичното здраве, като каза, че тя е "претоварена и не може да се справи пред официалните си задължения, живота като цяло и със семейния живот". Родената в Зимбабве Шарлийн, страдала от емоционално и физическо изтощение.

Говорейки пред списание "People", Албер каза, че събирането на семейството в Монако миналата седмица първоначално е минало "доста добре" през първите няколко часа, но след това станало ясно, че Шарлийн е "зле".

Той добави, че Габриела и Жак ще посетят майка си, след като лекарите дадат зелена светлина за такава визитация. Те знаят, че "мама е уморена". Френски списания като "Voici" например твърдят, че Шарлийн е заминала за Швейцария, където има много специализирани частни медицински клиники.

"За пореден път уточнявам, че състоянието й няма нищо общо с нас като съпрузи. От съвсем друго естество е", каза принцът.