Принцеса Шарлeн разказва за своите 8-годишни близнаци, принц Жак и принцеса Габриела, в ново интервю за "Monaco-Matin". Тя сподели, че близнаците няма да бъдат в една класна стая за първи път и че това е голяма стъпка, но тя се чувства добре относно промяната. 

В понеделник Шарлен и съпругът ѝ принц Албер заведоха децата заедно на училище, което се намира само на няколкостотин метра от двореца, където живее кралското семейство на Монако.

"И двамата се вълнуваха да видят приятелите си след толкова дълга ваканция", каза Шарлен пред "Monaco-Matin". "Като всеки ученик в първия учебен ден, и те имаха своите вълнения за това дали ще има нови деца, за учителите, за това какво ще си облекат. Все пак ме попитаха кога ще е следващата ваканция!", усмихна се тя.  Семейството се наслади на триседмична ваканция край Корсика през август.

Снимка: Getty Images

Шарлен описа още Габриела като по-общителна спонтанна, а брат й, като тиха вода.

"Жак е по-сдържан, но много наблюдателен", каза майка им. 

Тя сподели, че за нея и Албер е било важно да ги научат да плуват, да нямат никакъв страх от вода. "Габриела харесва хип-хоп танците. Жак тренира таекуондо. Важното е да им дадем добро образование, самочувствие и щастливо детство. Не искам непременно да ги тласкам към интензивни спортни тренировки, по каквото и да било. Принцът и аз сме били активни спортисти и знаем, че това е избор, който изисква много, пълно посвещение. За деца е трудно", коментира още тя. 

В петък тя и Албърт ще заминат за кратко пътуване до Южна Африка, за да подкрепят нейната благотворителна фондация там.