Боб Дилън ще направи турне в Обединеното кралство за първи път от повече от пет години, но на концертите никой не бива да носи телефон.

81-годишният музикант ще свири на девет дати през октомври тази година като част от световното турне "Rough and Rowdy Ways", което е в ход от ноември миналата година.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Обиколката, която популяризира най-новия му едноименен албум, ще го отведе в Лондон, Кардиф, Хъл, Нотингам и Глазгоу в продължение на две седмици.

Датите за Обединеното кралство бяха обявени тази сутрин, преди билетите да бъдат пуснати в продажба утре, 15 юли, като се посочва, че използването на телефони не е разрешено по време на концертите.

Според прес съобщенията, "концертите са събития без телефон", като присъстващите ще трябва да поставят мобилните си устройства в чанти на Yondr, които се заключват с магнит. Така хората от публиката няма бъдат отделени от телефоните си, но няма да ги ползват.

Снимка: Getty Images

Предстоящата част от световното турне във Великобритания ще започне с четири вечери в "London Palladium" между 19 и 24 октомври. След това той ще свири в "Motorpoint Arena" в Кардиф на 26 октомври, преди да се отправи към Нотингам на 28 октомври. Композиторът ще излезе на сцената за две изпълнения в "SEC Armadillo" в Глазгоу в края на месеца, като те са насрочени за 30 и 31 октомври.

Embed from Getty Images