Служителката в концертната зала "Понте Ведра" Розали Кочи, която изпълнява поръчки за талантите и персонала в театъра, разказва подробно за срещата си със Сагет по време на последния му стендъп на 8 януари, само няколко часа преди да бъде намерен мъртъв.

Според публикувания аудиозапис, получен от сп. "People", Кочи казва, че 65-годишният комик се е оплакал, че не се чувства добре в часовете преди смъртта си и е заявил, че все още има "странични ефекти от прекаран COVID-19", както и от проблеми със слуха.

Embed from Getty Images

"Чух го да казва: "Не се чувствам добре, но съм готов да направя шоуто", казва тя за актьора, който седмици преди смъртта си се заразил с новия коронавирус, открит в него и по време на аутопсията.

"Самият той заяви, че на тялото му е отнело много време, за да пребори болестта. Каза, че слухът му все още не е добре, затова помолил е озвучителите да увеличат звука. Разкри още, че е от предната вечер го боляло гърлото", добавя жената.

Снимка: Getty Images

Като част от работата на Кочи, тя е трябвало да купува всякакви храни и напитки, които Сагет искал. В аудиозаписа обаче тя твърди, че в нощта на представлението списъкът му е бил "съкратен наполовина".

"Всичко, което имаше в него, бяха напитки. Той искаше Redbull, диетична кола и обикновена кола и това беше всичко", спомня си тя и добавя, че не е видяла актьорът да пие каквото и да било цяла вечер. Кочи разказала на полицията, че въпреки споделеното от Сагет, обичаният комик като цяло "изглеждал добре" и че новината за смъртта му е неочаквана.

Сагет умира на 9 януари, след като тялото му е намерено в хотелската му стая във Флорида.

Главният съдебен лекар д-р Стефани по-късно разкрива, че кончината му е "резултат от травма на главата", определяйки я като инцидент, който не е свързан с никакви опиати или наркотици. Освен това докладът от аутопсията на комика сочи, че при смъртта си той е имал тежки фрактури в задната част на главата и около очите.

Embed from Getty Images