Историята за група затворници и тяхната специална мисия, предвождани от Александър Сано в ролята на Бохеми, ще обиколи Европа. По всичко личи, че това ще бъде един сериозен, мъжки филм.

Още преди официалната си премиера на голям екран, филмът "В Сърцето на Машината" се радва на сериозни успехи и силен интерес не само у нас, но и зад граница. В началото на този месец продукцията триумфира в три категории на международния кинофестивал AFIN в Австралия, които затвърдиха приза за най-добър филм от фестивала "Златна роза" от тази есен.

Христо Петков

Снимка: Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт

Филмът на Мартин Макариев ще бъде представен предпремиерно в мащабно турне, което ще премине през над 20 града в Германия, Англия, Шотландия, Ирландия и Франция. Активната подготовка вече тече, като на прожекциите ще присъства част от екипа и актьорите. Европейската обиколка ще стартира на 3 февруари 2022 г. от Хамбург и ще продължи през Бремен, Мюнстер, Саутхемптън Нюкасъл, Париж, Кьолн, Манхайм, Карлсруе, Франкфурт, Лондон, Нюрнберг, Щутгарт, Кеймбридж, Манчестър, Бирмингам, Дъблин, Глазгоу, Лийдс и Единбург.

На фестивала AFIN в Австралия филмът спечели в категориите за най-добър звук, монтаж и актьорски състав. Александър Сано, който беше номиниран за главна мъжка роля, се конкурира за наградата с Джейсън Съдейкис ("Тед Ласо") и Шей Уигъм ("Престъпна империя", "Вълкът от Уолстрийт").

Сано играе редом до големи имена в киното като Христо Шопов, Ивайло Христов - в ролята на Даскала, както и Юлиан Вергов, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал. Ключово участие взима също македонската театрална и кино звезда Игор Ангелов. Той е опасният престъпник с прякор Сатъра. Освен с качествения звук филмът изпъква с 4K и HDR (High Dynamic Range) формат на картината, което поставя "В Сърцето на Машината" на световно ниво. Оператор е Андрей Андреев, сценарият е на Борислав Захариев, а музиката е на виртуозният Виктор Стоянов, работил с екипа на легендарния Ханс Цимер.

Снимка: Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт

Впечатляващата продукция "В Сърцето на Машината" проследява историята на група затворници, обединени от невероятна случайност, която ще се окаже съдбовна за всеки един от тях. Сценарият се ражда като идея преди повече от десет години и е вдъхновен от действителни събития, случили се у нас в края на 70-те години.

Снимка: Кристиана Пенкова - Кика