За последно ще гледаме Даниел Крейг като Джеймс Бонд в 25-ият филм от поредицата - "Смъртта може да почака", защото актьорът отново иска да напусне тази месторабота. Но пък за първи път ще бъде семеен - най-голямата новина досега! Топ агентът къса с ергенлъка и ще видим психоложката Мадлин Суон (Леа Сейду), като негова съпруга.

Снимка: Getty Images

Бонд е подал оставка и се наслаждава на живота в Ямайка, когато го пращат да търси отвлечния учен Валдо Обручев.

Бюджетът на филма е 250 000 000 така отново ще ни зашеметяват с каскади. С 2 часа и 43 минути, той е най-дългият кино разказ за Бонд, побеждавайки "Спектър на утехата" с 13 минути. Дубльорът на Рами Малек, който играе злодея, се казва Сафи, а героят му - Сафин. Това е петият филма на Крейг за Бонд.

Плакатът на новият "Смъртта може да почака"

Снимка: Getty Images

Крейг е отказал 100 милиона за още два филма, в които да бъде топ шпионина, твърдят анонимни източници, близки до "кухнята" на "Метро Голдуин Майер", откъдето били направили офертата на британския актьор. "По-добре да се самоубия вместо още веднъж да изиграя 007. Не мога повече да понеса тази роля - по-лесно ще е да прережа вените си, отколкото да вляза за пореден път в нея. Край! С Бонд е свършено. Искам да продължа напред без него", е казал Крейг. Продуцентката Барбара Броколи, чийто баща притежава правата за Бонд, имала огромно желание да задържи Крейг обвързан с поредицата. "Смъртта може да почака" се случи заради Даниел - той нае Фийби Уолър-Бридж да напише сценария и проследи всичко из късо. Оттук нататък ще иска да модернизира шпионина, може и да не напуска", твърдят от екипа на поредицата. Актьорът за първи път разклати мартинито на Бонд в "Казино роял" през 2006 година.

Крейг, Харис и Валц, който играе Блофелд, най-големият враг на Бонд

Снимка: Getty Images

Това ще е третият филм на Ралф Файнс като шеф на Бонд в ролята на "М", шеф на МИ-6. Героят му се казва Гарет Малъри. Като цяло е скептик към Бонд и праща Мънипени - в ролята е Наоми Харис, да го шпионира. Малъри се е борил срещу ИРА и е бил военнопленник. Той е много интелигентен тип и в крайна сметка започва да уважава Бонд и да работи добре с него.

И 007 и актьорите, които му придават живот, остаряват. Бонд догодина става на 60, а сред актьорите, дали му плът и кръв, които са на попрището жизнено в средата са и сър Роджър Мур, който беше на 57 в "A view to a kill", и Шон Конъри, на 53 в "Никога не казвай никога отново", а и вече и Крейг - също на 53 години.

Около героя винаги има любопитни ситуации. Прототип на Бонд е авторът му Йън Флеминг. Той обичал мартинито разклатено, предпочитал кафе пред чай и пушел същите пури. Разликата е в кодовите имена -на Джеймс Бонд е агент 007, а на Флеминг е било 17F. Флеминг искал името на героя му да бъде възможно най-обикновено и скучно, затова го кръстил Бонд на американски експерт по птиците.

За първата сцена от филма "Скайфол" Даниел Крейг облича 85 костюма на Том Форд. Актьорите, участващи във филма, са изстреляли над 200 000 патрона, тренирайки за ролите си.

Говори се, че Джордж Лукас получил вдъхновението си за героя Индиана Джоунс от Шон Конъри в ролята на Бонд. Актьорите, създали образа, могат да задържат Астин Мартин-ите ползвани във филмите, те се превръщали в тяхна собственост.

Една от най-емблематичните мацки на Бонд е първата - Урсула Андрес, чиято незабравима поява по бански от водите на Карибско море се е превърнала в класика. Последните са Ева Грийн, Олга Куриленко и Леа Сейду. Едно от момичетата на Бонд е било... момче. Каролин Коси в момента е на 67 години. Красавицата е била британска манекенка. През 1981 г. се снима в "Само за твоите очи", където сър Роджър Мур като Бонд се бори с мафията и агенти на ЩАЗИ в Гърция. Моделът обаче е роден под името Бари Кенет Коси. Като тийнейджър той осъзнава, че иска да бъде жена. Трансформацията си Бари претърпява на 20-годишна възраст. Тогава се подлага на операция на пола. С новата си самоличност той прави шеметна кариера на модел. Позира за водещи модни списания като "Harper's Bazzar" и "Vogue", а през 1981 г. даже се съблича за "Плейбой". Тя е първият транссексуален, който се появява на страниците на списанието.