Премиерът Бойко Борисов се срещна с холивудската звезда Силвестър Сталоун, който отново е в България за снимки в киноцентъра "Бояна".

Лидерът на ГЕРБ посрещна актьора в кабинета си в Министерски съвет, стана ясно от излъчване на живо от разговора им във Фейсбук. На кадрите се вижда как в началото двамата се прегръщат, а Борисов потупва по рамото прочутия си гост и го нарича "братко мой" и "ти си все същият Рамбо".

Снимка: Министерски съвет

Вижте още снимки >>

"Срещнах се с актьора Sylvester Stallone, който в момента снима продължението на "Рамбо" у нас. Благодарих му за добрите думи, които казва за страната ни. Сталоун е много доволен от българите, с които работи", написа той в социалната мрежа.

В началото на разговора член от екипа на Сталоун се пошегува, че при предишната им среща е обещал, че следващия път ще говори на английски, на което премиерът отвърна "so-so" (горе-долу - б.р.).

След това премиерът показа на Слай тяхна снимка от преди години, когато той пак беше у нас и двамата разговаряха.

"Тука още съм mayor (кмет на английски - б.р.)", каза му Борисов.

"Спомням си", отвърна Сталоун на английски.

След това той показа на министър-председателя трейлъра на новия "Рамбо" и изтъкна, че е сниман в България.

"С Хърватия ще се съревноваваме, там Game of thrones са снимали", коментира Борисов.

След това той благодари на звездата за добрите думи, които преди време каза за страната ни - че тук интернет е много бърз. И го попита развива ли се според него България, изтъквайки, че са построени над 62 км метро, паркове и градини. Сталоун отвърна, че е впечатлен от интензивното ново строителство и страхотните сгради.

"Нещо, което в Америка се прави за 2 месеца, тук го правите за 2 седмици", изтъкна той.

Актьорът заяви, че единственото, което не му харесва в България, е че през зимата е много студено, шегувайки се, че по това време тук не се чувства силен.

"Така е, но пък имаме Банско, Пампорово, Боровец, световна купа по ски всяка година имаме", отговори Борисов и му предложи да го почерпи кафе.

Известният актьор пристигна в София миналата седмица, за да презаснеме някои от сцените за най-новата си лента: "Рамбо V: Последна кръв". Сталоун, който е продуцент и сценарист на филма, дойде у нас през септември миналата година и остана повече от месец, но е недоволен от някои кадри, затова ще ги заснеме повторно. Очаква се да остане дълго у нас за новите снимки, съобщи "24 часа".