Американски съдия присъди на актьора Брад Пит съвместно попечителство над децата в процедурата за развод с Анджелина Джоли, въпреки че звездата от "Господарка на злото" иска самостоятелно попечителство.

Решението е взето от пенсионирания съдия Джон Удъркърк, който разглежда бракоразводното дело частно, за да бъде избягната публичността. То засяга пет от шестте деца на двойката - най-големият Мадокс вече е на 19 години, но може да бъде обжалвано в държавен съд.

Вижте снимки на Брад >>

Една от най-обичаните холивудски двойки официално се раздели през април 2019 г., но двамата все още не са поделили имуществото си. През 2018 г. те сключиха временно споразумение за съвместно гледане на наследниците си, без да постигнат постоянно решение. Условията останаха поверителни.

Анджелина Джоли поиска развод с Брад Пит през 2016 г. след двегодишен брак, дни след остър конфликт, възникнал помежду им по време на полет на семейството и децата им от Франция до САЩ. Тя го обвини, че е упражнил насилие спрямо 15-годишния им тогава син Мадокс, но разследване на ФБР и службата за закрила на детето приключи, без да бъде отправено обвинение към актьора.

Брад и Анджелина Джоли

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Пит поиска съвместно попечителство, а Джоли настоя тя да е основен попечител на децата им, което означава, те да живеят с нея, предава БТА. Три от децата на звездната двойка са тийнейджъри - Пакс е на 17 години, Захара - на 16, а Шайло - на 14 . Близнаците Вивиен и Нокс са на 12 г.

Анджелина Джоли е на 46 години, а Брад Пит - на 57. Те живяха заедно от 2005 г. до 2016 г. и бяха смятани за най-бляскавата двойка на Холивуд. Брад Пит е осиновил официално Мадокс, Пакс и Захара.

Анджелина Джоли с децата си

Снимка: Getty Images/Guliver Photos