В живота съществуват хора и събития, които поставят края на една ера. До това заключение стига и знаменитият Брад Пит. В интервю пред Sunday Times той и неговият колега Леонардо ди Каприо, с който играят в новия филм на Куентин Тарантино - "Имало едно време в Холивуд", отварят темата за начина, по който семейните убийства на Чарлс Менсън оказват огромно влияние върху живота в Холивуд и техния възможен аналог в настоящето.

"Когато родителите ми описваха този период, това беше краят на една идеализирана революция", казва 44-годишният Ди Каприо, "родителите ми все още са хипита, но за тях това беше краят на една мечта... Това беше краят на една ера. Внезапно."

Снимка: AP/БТА

Попитан има ли аналог на това събитие в настоящето или нещо, с което може да се направи паралел, Брад Пит изважда на преден план промените, които настъпват в Холивуд след скандала с продуцента Харви Уайнстийн.

"Дали това е лош вкус?", пита той, "или, както убийствата на Менсън, това по-скоро ни пренастройва, този път по добър начин?"

От октомври 2017 г., след като бяха повдигнати първите обвинения срещу продуцента, движението #MeToо постави нова ера на възприемане и отговорност в отношенията в Холивуд.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Самият Брад Пит и Харви Уайнстийн имат своята трудна история. Докато Брад имал връзка с актрисата Гуинет Полтроу, тя му се оплакала, че продуцентът Уайнстийн я тормозел сексуално. През май 2018 г. Полтроу разказва пред Хауърд Стърн, че двамата с Харви са имали инцидент, при който той се е опитал да се възползва от нея в една хотелска стая. Това се случило през 1995 г. Тогава Гуинет споделила с Пит, който се опълчил на продуцента и му казал това никога да не се повтаря.

Брад Пит буквално се нахвърлил върху Уайнстийн с думите:

"Ако отново я накараш да се чувства неудобно, ще те убия".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Миналата година Харви Уайнстийн беше обвинен в изнасилване, както и в сексуални посегателства. През юли 2018 г. той пледира невинен, след което процесът бе насрочен за 9 септември. Продуцентът няколко пъти е казвал, че не приема тези обвинения, тъй като връзките и отношенията му с тези жени са били по взаимно съгласие.