Емоциите от изминалата сватба на принц Хари и дамата на сърцето му - Меган Маркъл, все още не са отминали, но е време да обърнем поглед към друга знатна двойка, превърнала се в нарицателно заради силата на любовта и решението на испанския престолонаследник (по онова време) да се обвърже с разведена жена, която не е част от аристокрацията.

Вижте снимки от сватбата и годежа на Фелипе и Летисия >>

На 22 май, 2004 година, Фелипе, който 10 години по-късно ще стане крал на Испания след абдикацията на баща му Хуан Карлос, и журналистката Летисия Ортис си казват "да" в катедралата в Мадрид.

Избраницата на испанския престолонаследник е от семейство от средната класа, баща ѝ също е журналист по професия.

Летисия е разведена. Първият ѝ съпруг е писател и гимназиален учител по литература. Двамата сключват граждански брак през 1998 и още през 1999 г. се развеждат.

На 1 ноември 2003 г. испанското кралско семейство обявява официално годежа на престолонаследника - принц Фелипе и журналистката. Принцът на Астурия предлага брак на Летисия с годежен пръстен с 16-каратов диамант и златен обков, а тя му поднася копчета за ръкавели от бяло злато и сапфири, както и класическа книга.

Годежът на Фелипе и Летисия

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Летисия притежава осанката на истинска принцеса, когато се появява в катедралата Санта Мария в Мадрид, облечена в разкошна рокля на испанския дизайнер Мануел Пертегас и обувки на Пура Лопес.

На сватбата си Летисия е облечена в рокля на испанския дизайнер Мануел Пертегас

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бъдещата кралица се радва на благоразположението на кралското семейство и народа, защото е интелигентна, красива, образована и самостоятелна жена.

Летисия и Фелипе вечерта преди сватбата си заедно с крал Хуан Карлос и кралица София

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Семейството има две дъщери - Леонор и София. В Испания обмислят промяна в линията на унаследяване, подобно на британската корона, където не е необходимо престолонаследникът да е непременно от мъжки пол.

Тази модерна приказка продължава, като крал Фелипе и кралица Летисия са давани за пример като една от най-модерните и същевременно традиционни двойки в Европа.