Това е кралската връзка, за която почти всеки мечтае. Една очарователна млада дама се запознава с млад принц в университетските зали. Двамата сключват брак, докато светът ги наблюдава, и създават семейство. Вероятно вече знаете любовната история на Кейт и Уилям, е, поне отчасти. Принцът и принцесата на Уелс са двама от най-обичаните членове на британското кралско семейство, които имат почитатели не само във Великобритания, но и по целия свят.

За разлика от скандалният си брат Хари и неговата съпруга Мегън Маркъл принц Уилям и Кейт Мидълтън внимават да не показват публично обичта си по време на кралски ангажименти - но зад вратите на двореца те са точно като нас.

Това твърдение е направено от кралския автор Том Куин в книга, озаглавена "Позлатената младост: "Интимна история на израстването в кралското семейство". В нея са включени ексклузивни свидетелства от служители на двореца с исторически източници, както и от кралски вътрешни лица. Тя има за цел да изследва традиционното възпитание на британското кралско семейство и как то му се е отразило през годините.

"Някой в двореца ми разказа за прякорите, които имат един за друг", казва Куин пред Fox News Digital. "Но не всичко е сладко. Те имат ужасни скандали, при които хвърлят неща един по друг. Кейт може да изглежда много спокоен човек, Уилям също. Но това не винаги е вярно. Защото големият стрес и за двамата е, че те постоянно са заобиколени (от дворцови помощници). Това е като в роман на Джейн Остин."

Снимка: Getty Images

В книгата на Куин се пише и за псевдонимите, които имат един към друг.

Бивш служител на двореца е споделил, че 41-годишната Мидълтън се обръща към 40-годишния Уилям с "бебе", докато той, от своя страна я нарича "херцогиня Дулитъл" или "бейбикинс" и "ДоД" - по-кратката версия на "херцогинята на Дулитъл". В един от докладите се твърди, че "херцогинята на Дулитъл" е "нежно подмятане", след като преди това Кейт е била критикувана от кралица Елизабет II за това, че няма кариера на пълен работен ден, преди двойката да сключи брак през 2011 г.

Освен това в книгата се твърди, че Уилям "е притеснен" от "безкрайната грива" на Кейти, което я кара да го нарече шеговито "плешив".

Принцът и принцесата на Уелс, снимка: Getty Image

Снимка: Getty Images

Но не всичко е невинни шеги. 

Според един от източниците в книгата, когато Уилям "е ядосан" на съпругата си, той я нарича "скъпа" със "знаци на раздразнение", които могат да бъдат открити в тона му. Въпреки това, колкото и да спорят, двойката ще се "сгуши".

"Кейт е много по-спокойна", обяснява Куин. "Уилям е този, който е малко по-разгорещен. Виждаме пример за това в книгата на Хари... Но Кейт е много уравновесена. Тя е тази, която ще каже: "Нека не разбулваме нещата".

В книгата Мидълтън е описана като човек с "будистко спокойствие".

"Разбира се, насаме Уилям и Кейт, както всички двойки, се скарват, крещят един на друг и си казват груби неща, но Кейт е отстъпчива по инстинкт, както и Уилям винаги отстъпва, тъй като като е бил дете, е преживял повече от достатъчно емоционални сътресения, разводи и сътресения", пише кралският автор Куин.

"Той мрази конфронтацията", добавя още.

Ето и хронология на развитието на връзката им.

Двойката се запознава за първи път, докато учи в университета "Сейнт Андрюс". Приятелството им се превръща в романтично през 2002 г., а връзката им става публична две години след това. Следва кратка раздяла през 2007 г., но се събират отново през същата година. През 2010 г. Уилям предлага брак, а  през следващата година последва сватба. Куинс казва, че стоическото поведение на Мидълтън е било от съществено значение за успеха ѝ в ориентирането в традициите на британското кралско семейство.

Принцът и принцесата на Уелс, снимка: Getty Image

Снимка: Getty Images

"Спомням си, че пресата беше толкова ужасна към Кейт", обяснява той. "Казваха, че тъй като майка ѝ е стюардеса, както се наричаше в онези времена, никой не би поканил семейството на събития, на които присъства някой значим човек. Пресата отбелязваше, че тя произхожда от работническата класа, което е абсолютно жестоко да се каже. Но Кейт никога не реагираше. Тя не се оплакваше. Не пишеше писма до пресата и не звънеше в редакцията. Тя не каза нищо. И това беше добър ход. Тя илюстрираше колко спокойна е по отношение на тези неща и не вдигаше шум.

"Кейт и Мегън получиха същото неприятно отразяване в пресата" - продължи той. "Но в случая на Мегън тя се оплака, че е несправедливо, че е нелюбезно, че е ужасно. Това само поддържа историята жива в продължение на седмици. В случая на Кейт тя го игнорира. Тя е много мъдра за това. И мисля, че когато влезе в някакви пререкания с Уилям, прави същото - просто го игнорира".

Принцът и принцесата на Уелс, придружени от херцога и херцогинята на Съсекс, снимка: Getty Image

Снимка: Getty Images

Според Куин в кралското семейство се знае, че принцът и принцесата на Уелс не искат да изглеждат като "перфектната двойка, на която всички останали трябва да се опитват да подражават". 

Като всяка двойка и те имат дни, в които се разминават и дори дни, в които не си говорят. Куин допълва, че: "Те искат да бъдат възприемани като обикновена двойка, която изпитва същия стрес, свързан с децата, работата и всичко останало, което животът носи."

Едно от нещата, за които двойката е постигнала съгласие, е как искат да отглеждат децата си. Най-големият им син, 9-годишният принц Джордж, е втори в линията за наследяване на трона.

"Мисля, че те са първото поколение, за което почти може да се каже, че е разчупило традиционното кралско възпитание, при което основно плащаш на други хора да вършат цялата работа и виждаш децата си само за половин час на ден", смята Куин. "Те са разчупили този модел, но не напълно. Мисля, че им харесва идеята, която са изложили, че искат децата им да имат по-нормално детство, защото това се харесва на обществеността. От една страна, те искат да представят тази традиционна приемственост, този великолепен свят, към който останалите могат да гледат с надежда. Но от друга страна, те искат да бъдат възприемани като обикновени хора като всички нас."

Самите Уилям и Кейт са заявявали, че искат децата им да имат по-нормално детство. 

"Но няма да е толкова, колкото на останалите. Няма да бъде по същия начин, по който ние го определяме. Те са се преместили в Уиндзор, въпреки че са запазили апартамента си в двореца Кенсингтън. Преместиха се, защото там има много повече пространство за игра на децата. Итън, престижното училище, в което е по-вероятно да отидат момчетата, е само на 10 минути от Уиндзор. А това означава, че родителите им могат да ги виждат по-често. Когато бедният [крал] Чарлз е бил изпратен на училище в Шотландия, той не е виждал родителите си в продължение на месеци".

Снимка: Getty Images

Освен това книгата на Том Куин разказва, че Мидълтън "иска да избяга от детството си в средната класа". Тя "не харесва бургери и чипс и не би си и помислила да заведе децата си в Макдоналдс, и не разклаща лодката, когато огромната тежест на традиционните кралски занимания се стоварва върху децата им". Авторът споделя, че "се е разплакала" по време на първия си ловен излет с кралското семейство, "но приема, че щом кралските особи го правят, значи трябва да живее с него". 

За да се стигне до тази информация Fox News Digital дълго са чакали за коментар от говорител на Бъкингамския дворец. Дворецът по принцип не коментира "подобни книги".