Съдебен лекар установи, че певецът Арън Картър се е удавил във ваната си, след като е взел успокоителни и вдишал газ, използван в аерозолни спрейове, предaват чуждестранните издания.

Арън Картър е малкият брат на вокалиста от поп групата Backstreet Boys Ник Картър. 34-годишният певец и рапър беше намерен мъртъв, потопен във ваната в дома си в американския щат Калифорния на 5 ноември, твърди докладът на съдебния лекар на окръг Лос Анджелис след направената аутопсия.

Според полицейски отчет, включен в заключенията от доклада, служители на шерифската служба са били последните, които са видели Картър жив, когато са посетили дома му в 2 часа сутринта на 4 ноември. Те са отишли да извършат "здравна проверка", след като са получили сигнал, че Картър е вдишвал лекарство от инхалатор във видео на живо в Инстаграм. Музикантът е помолил служителите на реда да си тръгнат и те са уважили желанието му.

Докладът описва още, че на следващия ден икономката е дошла в дома на Картър, за да му предложи кафе. Тя го е намерила потопен във ваната и е набрала телефон за спешна помощ. Веднага щом са пристигнали, парамедиците са обявили певеца за мъртъв.

Снимка: Getty Images

Аутопсията установи, че Картър е употребил успокоителното лекарство алпразолам, известно с търговското си наименование "Ксанакс", както и газът дифлуороетан. В доклада за този газ под налягане се казва, че е "газ, който обикновено се използва като пропелант в аерозолни спрейове". Дифлуороетанът също "може да предизвика чувство на еуфория при вдишване."

Тези две вещества са омаломощили Картър, докато той е бил във ваната, и са причинили удавянето му, уточни съдебният лекар. Докладът му описва Картър като "знаменитост, известна със злоупотребата си с вещества в миналото" и дори цитира конкретните му зависимости и скорошен релапс.

Снимка: Getty Images

Кариерата на Арън Картър започва още докато той е дете през 90-те години на миналия век. Той е гост изпълнител на концертите на Backstreet Boys и певицата Бритни Спиърс. Най-известният му албум - "Aaron's Party (Come Get It)", излиза през 2000 г., припомня БТА. Картър участва и в сериала "Лизи Макгуайър" и семейното риалити предаване "Домът на семейство Картър".

Покойният певец не криеше проблемите си със злоупотребата със субстанции от обществото. В свое интервю приживе той обясни, че също е приемал лекарства за остра тревожност и биполярно разстройство.