Братът на принцеса Даяна, Чарлз Спенсър, обяви, че двамата със съпругата му Карън Гордън се развеждат след 13 години брак.

В интервю за таблоида Daily Mail 60-годишният граф сподели: "Това е изключително тъжно. Искам да се посветя на всичките си деца и внуци и пожелавам на Карън да бъде щастлива в бъдеще."

Изданието посочва, че двамата обявили развода си още през април пред персонала на имението Алторп, където е погребана Даяна, която загина в автомобилна катастрофа през 1997 г.

Според Daily Mail връзката на Спенсър и Карън се е разпаднала, докато той е писал мемоарите си, в които описва загубата на девствеността си от секс работничка на 12-годишна възраст и травматичното физическо и сексуално насилие, на което е бил подложен като дете в училище-интернат.

В книгата си, озаглавена "A Very Private School", той казва, че когато е бил на 11 години, е бил сексуално малтретиран от помощник-сестра в училището, която той нарича "майстор на манипулацията". "Контролът на тази жена беше пълен, защото ние бяхме гладни за женска топлина и отчаяно се нуждаехме от нейната обич", пише Спенсър.

Той и Гордън, която е филантроп, се срещат за първи път на сляпа среща в ресторант в Лос Анджелис през 2010 г., а само година по-късно сключват брак. Двамата имат една дъщеря, която носи името Шарлот-Даяна.

Снимка: Getty Images

Преди да срещне Карън Чарлз е бил женен за друга жена, Виктория Локууд и от нея има две деца. 

От своя страна Карън също се е омъжвала преди и има две дъщери от предишния си брак с холивудския продуцент Марк Гордън.