Чарлз Спенсър - братът на покойната принцеса Даяна, публикува в Twitter детска снимка с нея, разчувствала последователите му в социалната мрежа. През уикенда 56-годишният чичо на Уилям и Хари реши да се разходи из спомените си, отдавайки почит на своята по-голяма сестра, която вече не е сред живите.

Кадърът, показващ малката Даяна, облечена в рокля на бяло и розово райе, обгърнала с една ръка раменете на братчето си, не е придружен от послание, но потребителите на платформата са на мнение, че няма нужда от такова, тъй като изображението говори много само за себе си.

расива фотография! Виждам грижовността и близостта между двама ви. Даяна никога няма да бъде забравена и винаги ще бъде обичана", гласи един от коментарите под поста.

Вижте кадъра >>

Отбелязвайки 23-ата годишнина от смъртта на принцесата, която загина в автомобилна катастрофа през 1997 г. в Париж, през последния ден на август т.г. Спенсър качи в профила си снимка на знамето с герба на техния род.

"Първото ми семейно задължение на 31 август. Никога няма да я забравя", написа той.

В свое интервю за сп. "People" през 2017 г. Чарлз описа Даяна като изключително смела жена.

"Съществуват множество нелепи митове за детството ни, а един от тях е, че сме се обръщали към нея с "Ди", никой у дома не я е наричал така. Тя винаги е била много срамежлива и резервирана към непознатите. Преценяваше добре хората, преди да започне да контактува с тях. Сега като се замисля, това не е проява на стеснителност... Напротив, отчитам го като доста разумен подход. Освен всичко друго, тя притежаваше и невероятната дарба да успокоява и уравновесява околните. Беше невероятна!", споделя Чарлз.

Чарлз Спенсър

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През отминалото вече лято Спенсър говори открито пред вестник "The Sunday Times", разкривайки трудностите, с които са се сблъскали като малки. В разказа си той обясни как на 8 г. е постъпил в интернат, понеже шест години по-рано майка им ги е напуснала, преследвайки собственото си щастие с друг мъж. По думите му, когато си е тръгвала, тя е дала обещание на 5-годишната тогава Даяна да се върне, но макар момичето всеки ден да я чакало на прага на врата, това така и не се случило.

"Мъчително и ужасно" - това са двете думи, с които той описва първия период от живота си и не крие, че е преодолял нанесената от тях травма благодарение на продължителна терапия.