Британската писателка Софи Кинсела разкри, че е диагностицирана с агресивна форма на рак на мозъка, предаде ДПА.

Авторката, която е на 54 години и чието истинско име е Мадлин Софи Уикъм, е известна най-вече с чиклит романите си за приключенията на Беки Б.

Тя казва, че се е подложила на химиотерапия и лъчетерапия. "До моите скъпи читатели и последователи. Отдавна исках да споделя с вас актуална информация за здравословното си състояние и чаках да ми стигнат силите да го направя", написа Кинсела в социалните мрежи.

"В края на 2022 г. бях диагностициран с глиобластома - форма на агресивен рак на мозъка. Не споделих това преди, защото исках да се уверя, че децата ми ще могат да чуят и обработят новината в уединение и да се адаптират към нашето "ново нормално", написа тя.

"Бях под грижите на отличния екип в Университетската болница в Лондон и претърпях успешна операция и последваща лъчетерапия и химиотерапия, която все още продължава. В момента всичко е стабилно и като цяло се чувствам много добре, въпреки че се уморявам много и паметта ми е дори по-лоша, отколкото беше преди!", допълва писателката.

Софи Кинсела изказва благодарност към семейството си и близките си приятели за оказаната подкрепа, както и към лекарите и медицинските сестри, участвали в терапиите й. "Благодарна съм и на моите читатели за постоянната ви подкрепа", написа още тя.

Последният й роман The Burnout излезе на пазара през октомври м. г. Сред най-популярните книги на Кинсела освен тези за Беки Б., са "Можеш ли да пазиш тайна?", "Пожелай ми слънчогледи", "Във вихъра на двайсетте" и др. Книгите за Беки Б. са филмирани, пише БТА.

Романите й са продадени в над 45 милиона екземпляра в повече от 60 страни и са преведени на повече от 40 езика, отбелязва ДПА.

Софи Кинсела и съпругът й Хенри Уикъм имат четирима сина и една дъщеря.