Бритни Спиърс каза на феновете си, че "не може да понася повече болката", но ще остане силна пред трудностите, след като съпругът ѝ Сам Асгари подаде молба за развод, предава американската преса.

От депозираните документи в съд в Лос Анджелис по-рано тази седмица става ясно, че двамата имат "непреодолими различия", както и че съпрузите са се разделили преди около три седмици.

В събота поп звездата публично говори за разрива в семейството за първи път в дълга публикация в профила си в Instagram, прикачена към видео, в което тя танцува.

Вижте снимки на Бритни и Сам >>

"Както всички знаят, вече не сме заедно... Шест години са много време да бъдеш с някого, затова съм малко шокирана... Само че не съм тук, за да обяснявам защо...", написа 41-годишната певица. "Но, честно казано, вече не можех да понасям болката... Получавам толкова много съобщения от приятели, които разтапят сърцето ми, за което им благодаряПрекалено дълго играя силната жена... Ако човек съди за живота ми по социалните мрежи, той навярно изглежда перфектен, но не е така и мисля, че всички знаем това. Иска ми се да можех да покажа емоциите и сълзите си, разкривайки как наистина се чувствам, но по някаква причина винаги е трябвало да ги крия, прикривайки слабостта си. Ако не бях силният войник, който баща ми искаше да види в мен, щях да бъда изпратена на някое място, където да бъда излекувана от своето бзсилие с лекарска помощ. Тогава имах най-голяма нужда от семейството си, понеже нали то уж трябва да те обича безрезервно, а не с условия... Сега ще дам всичко от себе си, за да бъда толкова силна, колкото мога! Мисля, че се справям добре!".

Снимка: Официален профил в Instagram

В документите за развод се посочва, че 29-годишният Асгари възнамерява да получи финансова подкрепа от Спиърс и тя да плати на неговите адвокати.

Стойността на активите на певицата и на модела, както и на тези, които двамата притежават съвместно, все още не е определена.

Бритни и Сам се ожениха в дома на изпълнителката в Калифорния на 9 юни 2022 г. в присъствието на плеяда от звезди, сред които Селена Гомес, Дрю Баримор, Парис Хилтън и Мадона. Сватбата се смяташе за крайъгълен камък в новия живот на певицата след края на съдебно наложеното попечителството заради нестабилното й психично състояние. То продължи повече от 13 години.

Носителката на награда "Грами" се запозна и започна да се среща с фитнес инструктора, по време на снимките на видеоклипа към песента "Slumber Party" през 2016 г.

Сред причините, поради които Спиърс поиска от съда да прекрати попечителство, беше желанието ѝ да се омъжи, припомня БТА. Това е трети брак за изпълнителката, която е майка на две момчета, и първи за Асгари.

Снимка: Официален профил в Instagram