Съпругата на френския президент Еманюел Макрон - Брижит, се е подложила на пластична операция, продължила 3 часа, като по време на хирургичната намеса е била под пълна анестезия.

Вижте снимки на Брижит >>

Френски медии съобщават, че операцията е проведена в частна американска болница в Париж. Тя е пристигнала в клиниката в компанията на четирима бодигардове.

Според списание Closer, след операцията, преминала без усложнения за г-жа Макрон, тя е напуснала клиниката още същата вечер и останала да се възстановява в президентската резиденция в парка на Версай. След това Брижит е заминала на лятна ваканция заедно със съпруга си в друга президентска резиденция, която се намира на Френската ривиера до замъка Фор дьо Брегансон.

66-годишната Брижит е с 25 години по-възрастна от съпруга си. Тя обаче поддържа младежки дух и перфектна визия.

Когато по време на разговор с журналисти бившата учителка сподели, че президентът Макрон вече има сиви коси, тя допълни: "О, знаете ли, мисля, че остаряването му е от полза. Така ще може да ме настигне."

Брижит и Еманюел се запознават, когато той е на 15 г. в училището във френския град Амиен. Бъдещият френски президент се среща с нея на театрален кръжок, а най-голямата дъщеря на г-жа Трьоно, както се казва тогава Брижит, е съученичка на Еманюел.