Съпрузите Брус Уилис и Ема Хеминг, които миналия месец отпразнуваха 13-ата годишнина от сватбата си, са се сгушили един в друг на трогателна снимка, направени от 10-годишната им дъщеря Мейбъл Рей Уилис, която публикуваха в сряда.

"Мама и татко в любимия си хабитат", написа Ема под кадъра, на който се вижда как тя и 67-годишният актьор от "Умирай трудно" се усмихват един на друг, седнали върху дънер на паднало дърво в гората.

Сантименталният пост идва, след като семейството на актьора сподели, че той се оттегля от актьорската си кариера, след като е диагностициран с афазия.

Снимка: Официален профил в Instagram

Афазията лишава човек от способността да общувате и може да засегне способността му да говори, пише и разбира езика, както устен, така и писмен. Състоянието обикновено се появява внезапно след инсулт или травма на главата. Но то може да настъпи и постепенно в резултат на бавно развиващ се мозъчен тумор или заболяване, което причинява прогресивно, трайно увреждане.

Източник заяви пред сп. "People", че диагнозата на холивудската знаменитост  е тежка половинката му, тъй като не е лесно да гледа как партньорът ѝ се влошава. Момичетата им също са все още малки. Ема трябва да се грижи за тях. Тя работи с няколко специалисти, за да помогне на съпруга си и му е уредила да посещава най-добрите лекари.

"Той има асистент вкъщи, който се грижи за безопасността му, но и Ема се грижи за него", издаде пред медията близък до двойката. "Тъй като Брус е по-възрастен от Ема, те знаеха, че здравето му може да се влоши по-рано от нейното. Въпреки това диагнозата му е била шокираща за нея."

При споделянето на новини за диагнозата на Брус и последващото пенсиониране, семейството му написа Инстаграм:

"На невероятните поддръжници на Брус, като семейство искахме да споделим, че нашият любим Брус изпитва някои здравословни проблеми и наскоро е диагностициран с афазия, която се отразява на когнитивните му способности. В резултат на това той се отдръпва от кариерата, която означава толкова много за него", добавят те.

В съобщението се казва още, че това "е наистина предизвикателно време" за всички тях, "и ние сме толкова признателни за вашата постоянна любов, състрадание и подкрепа".