Домашната любимка на покойния певец Принс вече е със своя стопанин - бялата гълъбица на име Дивинити се е споминала на 28-годишна възраст, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

Причината за кончината на птицата, живяла с Принс в имението му Пейсли парк, е влошено здраве вследствие на преклонната ѝ възраст.

Вижте снимки на Принс >>

Смята се, че Дивинити е била особено специална за своя стопанин преди смъртта му преди пет години.

"Дивинити посрещаше с нежното си гукане посетителите, откакто Пейсли парк за първи път отвори вратите си за обществеността през октомври 2016 г. Тя беше една от трайните връзки с Принс за хиляди фенове. Дивинити ще липсва на всички", съобщава управата на имението.

Красивата птица е прехвърлила средната продължителност на живот за гълъбите. Въпреки че Дивинити е последната от оригиналните бели гълъби на Принс, ново поколение ще продължи да радва с присъствието си бившия дом на легендарния певец, превърнат в музей.

Принс е известен с очарованието си от белите гълъби. Певецът е бил горд собственик и на брата на Дивинити, Маджести, споминал се през 2017 г.

Изпълнителят засвидетелства обичта към дуото си пернати питомци, признавайки "певческото" им участие в парчето си "Arboretum" от 2002 г. Най-голямото признание на Принс към тези птици идва с хита му "When Doves Cry", издаден през 1984 г. Музикалното видео към парчето показва няколко бели гълъба, кръжащи около изпълнителя.