Едно е напълно сигурно - каквото и да се каже за усета за стил на Мелания Тръмп, то ще бъде малко. Тя е жена, която знае как да бъде център на внимание, неизменно привличайки към себе си всички погледи...

Вижте снимки >>

Не напразно словенката е сочена за една от най-представителните и елегантните първи дами, които Америка някога е имала, тъй като когато става въпрос за гардероба ѝ, тя винаги демонстрира безпогрешен нюх към тоалетите, които максимално ще подчертаят нейното магнетично обаяние.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ето защо не е никаква изненада, че на вчерашната ежегодна церемония по случай Деня на паметта (честващ се последния понеделник на месец май), състояла се на националното гробище "Arlingotn" във Вирджиния, стопанката на Белия дом направи силно впечатление на присъстващите, докато отдаваше почит на американските войници, загинали по време на служба в името на страната.

Първата двойка на Съединените щати участва в церемонията по полагането на венец от цветя на Гроба на незнайния войн, което бе придружено от оръжеен салют под звуците на националния химн.

Снимка: АР/БТА

Спазвайки протокола, гласящ, че на Деня на паметта и Деня на труда високопоставените дами трябва да носят бяло, 50-годишната съпруга на президента Доналд Тръмп заложи именно на този цвят, при това буквално от глава до пети. Тя се появи в прекрасно палто с двуредово закопчаване на "Gucci", възлизащо на цена от 3 хил. и 500 щатски долара, чиито акценти бяха златистите му копчета и декоративните катарами, изобразяващи логото на марката, поставени върху външните джобове. Дължината на дрехата стигаше под коленете ѝ, а чуждестранните медии писаха, че под нея носи рокля в тон. Завършвайки изчистената си визия, Мелания се бе спряла единствено на обувки на висок ток, без излишни аксесоари и бижута.

Белите палта с етикет "Gucci" са сред предпочитаните облекла на госпожа Тръмп, тъй като за събитие, провело се в Синята стая на Белия дом през януари, тя избра точно такова - от колекцията Pre-Fall 2019 на модната къща. През 2018 г., за посрещането на полския президент и съпругата му тя отново бе с бяло палто "Gucci", отличаващо се със синя яка и същия цвят завършек на ръкавите, чиято пазарна цена е почти 10 хил. долара.

Снимка: АР/БТА