Бьорн Улвеус от легендарната шведска поп група АББА, която през миналата година се завърна на музикланата сцена след пауза, продължила близо четири десетилетия, се разделя със съпругата си Лина Улвелус след 41-годишен брак.

"След много прекрасни и наситени със събития години решихме да се разделим", обявиха те чрез говорителя на музиканта.

Според изявлението двамата искат да останат близки приятели и да продължат да празнуват заедно рождените дни на своите внуци, както и други семейни събития.

Бьорн Улвеус е един от четиримата членове на сформираната през 1972 година в Стокхолм банда, създала вечни хитове като "Mamma Mia" и "Dancing Queen".

В разгара на популярността на AББА през 70-те години на миналия век, той беше женен за колежката си от групата Агнета Фелтскуг, от която има две деца - Линда и Кристиян. Съюзът им продължи осем години, преди да се разведат, пише БТА. Въпреки това те вземат решението да останат в музикалната група.

Снимка: Getty Images

Малко след като слагат край на отношенията си, той се запознава с журналистката Лена, с която минава под венчилото за втори път през 1981 г. От нея Бьорн има две дъщери - Ема и Ана. Четиримата заживяват на частен остров, в близост до град Юршхолм. Там семейството прекарва по-голямата част от времето, като изключение правят само шестте години, от 1984 г. до 1990 г., когато временно се местят в Обединеното кралство, където музикантът основава IT бизнес със своя брат.

Снимка: Getty Images