Казват, че красотата е относително понятие, което зависи от представите и критериите на различните хора, а всички знаем, че възгледите на двама души могат коренно да се разминават, а какво остава за тези на широката аудитория... Но стане ли въпрос за Чарлийз Терон, то сякаш няма две мнения по въпроса - всички единодушно се съгласяват, че тя е една от най-привлекателните жени на планетата. Доказателство за този факт, освен, разбира се, неизброимия брой от господа, въздишащи по нея, са челните позиции в редица класации на мъжките списания, които талантливата "атомна" блондинка от големия екран заема.

Да, около актрисата като че ли има някакво магнитно поле, чиято притегателна сила лесно привлича всеобщото внимание към нея, защото тя просто не може да остане незабелязана. Независимо какво прави, Чарлийз се откроява от множеството, подобно на Вечерницата, блестяща по-силно от останалите звезди на нощното небе. Всъщност малцина знаят, че именно това нейно качество е причината да бъде забелязана от първия ѝ агент, помогнал ѝ да пробие в киноиндустрията, въпреки абсурдната ситуацията, в която двамата се срещат.

Вижте снимки на Чарлийз >>

Откритието на Терон се случва в банка, докато крещи на касиер, отказващ да осребри чек с последните ѝ пари, необходими ѝ, за да плати наема на стаята си в евтин хотел в Лос Анджелис, където е отседнала. По онова време тя е на 19 г. и току-що е пристигнала на Западното крайбрежие в Америка, решена да сбъдне мечтата си за кариера в шоубизнеса. Това обаче няма как да се случи, ако я изхвърлят на улицата, ето защо изпуска нервите си пред служителя, който не склонява да ѝ даде достъп до личните ѝ средства. Очевидно начинът, по който е викала, е бил наистина артистичен, тъй като агентът на таланти Джон Кросби съзира нейния потенциал и освен че ѝ помага да изтегли желаната сума, по-късно урежда на Чарлийз първата ѝ роля във филма "Децата на царевицата III".

Днес прелестната носителка на "Оскар" празнува своя 45-и рожден ден и по този повод ще припомним няколко интересни факти около началото на нейната лична история.

Тя е родена на 7 август 1975 г. в Бенони, ЮАР, но детството ѝ не никак леко и безгрижно, за разлика от това на нейните връстници. Израства във ферма за животни, за чиито грижи помага на родителите си от ранна възраст. Като малка страда от жълтеница, затова лекарите ѝ назначават лечение с антибиотици, но то дава страничен ефект, вследствие на който повечето ѝ млечни зъби окапват. Това нанася сериозен удар по самочувствието на момичето, за което всяка усмивка води със себе си притеснение, поне до нейната 11-годишнина, когато поникват постоянните ѝ зъби.

Първата ѝ любов са танците, отвели я в залата за тренировки още на 6 г., където започва да взема уроци по балет. Мечтата ѝ да стъпи на професионална сцена е толкова силна, че на 12 г. се записва в училището "Joffrey" и се мести в Йоханесбург. За жалост получава тежка контузия на коляното, която завинаги слага край на бляновете ѝ да стане балерина.

Баща ѝ Чарлз е алкохолик, чиято зависимост често го превръща в истинско чудовище. Той многократно е посягал на майка ѝ Герда, докато една вечер, при самозащита, тя не го убива пред очите на дъщеря си. Чарлийз дълго време пази в тайна истината за случилото се и години наред твърди, че нейният родител е починал в автомобилна катастрофа. За първи път звездата от "The Old Guard" проговори открито за трагичната вечер едва през 2019 г. Тогава тя обясни, че чрез пълното отрицание за станалото, се е опитвала да избяга от образа на жертва.

ой за пореден път бе толкова пиян, че едва стоеше на краката си. Влезе в къщата с пистолет. Ние с майка ми затискахме с телата си вратата на стаята ми, защото той се опитваше да влезе. И двете се бяхме облегнали на нея от вътрешната ѝ страна. Тогава той стреля три пъти по вратата... Истинско чудо е, че куршумите не ни уцелиха. Впоследствие майка ми успя някак да отнеме оръжието му и го застреля. Беше при самозащита", казва Чарлийз в интервю за NPR.

Хубавата външност, с която е надарена, ѝ носи множество победи в редица конкурси за красота. Усетила възможността за развитие в тази сфера, тя се мести в Ню Йорк, обръщайки гръб на Южна Африка, която от дете нарича "дъното на света", заради разположението на страната върху картата.

Но участията в ревюта и позирането пред фотографските обективи не ѝ носи наслада и това я кара да търси друго поле за изява. Вдъхновена от своите идоли - Мерилин Монро и Бети Дейвис, тя решава да отлети за Лос Анджелис, за да преследва актьорска кариера.

Самата тя казва, че е искала кастинг директорите да оценят таланта ѝ, а не нейната визия, ето защо на първите си прослушвания винаги е ходила без грим и с широки дрехи, прикриващи перфектната ѝ фигура. Още в началото, обаче, се изправя пред друг проблем - южноафриканският ѝ акцент, който е причина да бъде отхвърлена не за една роля. Едва след като успява да се отърве от него, започва да получава ангажименти, разбира се, осигурени от агентът, срещнал я в банката.

Естествено, първото ѝ наистина значимо превъплъщение, наредило я сред величията на Холивуд, е това в лентата "Чудовище". За образа на Айлин Уорънс тя е неузнаваема. Отдавайки му се изцяло, Чалийз качва 23 килограма върху нормалното си тегло, което в крайна сметка ѝ се отплаща. Изпълнението ѝ в продукцията е толкова впечатляващо, че тя е удостоена както с "Оскар", така и със "Златен глобус".

След получените отличия, името ѝ започва да се носи с шеметна скорост из средите и всеки режисьор иска да работи с нея. На днешна дата тя е участвала в общо 63 заглавия, а в 21 от тях името ѝ фигурира и като продуцент.