От Бъкингамския дворец разпространиха изображение на първата коледна картичка на британския крал Чарлз Трети като монарх.

На нея е сложена снимка на монарха още като престолонаследник със съпругата му Камила на Игрите Бреймар в Шотландия, съобщи Ройтерс.

Игрите са тържества на традиционните шотландски състезания и танци, които се провеждат в село Бреймар, западно от Абърдийн, в съседство с кралския дворец Балморал, пише БТА.

Фотографията, избрана от крал Чарлз Трети и кралица-консорт Камила, е заснета на 3 септември тази година. Кралица Елизабет Втора, която за пръв път в 70-годишното си управление пропусна игрите, почина няколко дни по-късно.

Принц Хари: Те бяха готови да излъжат, за да защитят брат ми, но не и да кажат истината, за да защитят нас

Принц Хари намеква в новия трейлър за оставащите епизоди от документалната поредица на Нетфликс за живота им със съпругата му Меган, че британското кралско семейство е било готово да излъже, за да защити по-големия му брат принц Уилям, предаде Ройтерс.

Основният фокус в първите три епизода на дългоочаквания документален филм беше върху отношението към двойката от страна на британската таблоидна преса и как то се е отразило на връзката им.

Кралското семейство беше подготвено за нови критики, след като двойката отправи язвителни нападки към някои негови членове, включително към крал Чарлз и престолонаследника Уилям, най-вече в интервюто от миналата с Опра Уинфри.

Въпреки че в първите епизоди не бяха хвърлени нови "бомби" за кралското семейство, в новия трейлър, споделен в Туитър от Нетфликс преди излизането на останалите три епизода, Хари говори за "институционално манипулиране".

"Те бяха готови да излъжат, за да защитят брат ми, но не и да кажат истината, за да защитят нас", казва Хари.

В един момент Меган допълва: "Не бях хвърлена вълците, хранеха ги с мен".

От Бъкингамския дворец казаха, че няма да коментират сериала. Според Нетфликс членовете на кралското семейство са отказали коментар в рамките на поредицата. По думите на кралски източник обаче нито дворецът, нито представители на принц Уилям или други кралски особи са били потърсени.