Алек Болдуин признава, че се чувства "странно" да се върне на работа, след трагедията по време на репетиция на филма "Rust", когато застреля операторката Халина Хътчинс.

Той е започнал снимки в продукцията в Англия. Това е първият му ангажимент след смъртта на Халина, която потресе целия свят и постави хиляди въпроси за индустрията, безопасността на терен, оръжията, използвани във филмите и други.

Според запознати 63-годишният актьор снима трилър за въздушно бедствие близо до Алтън, в Хемпшир и е публикувал серия от видеоклипове в социалните мрежи, от времето, което прекарва в провинцията, съобщи "Sky news".

Филмът е режисиран от Тимо Вуоренсола и проследява отвлечен самолет, който се очаква да падне след 97 минути, когато горивото му свърши.

"Странно е да се върна на работа. Не съм работил от 21 октомври миналата година, когато се случи това ужасно нещо на снимачната площадка - смъртта на нашата операторка Халина Хътчинс. Дори все още ми е трудно да го произнеса.

Но днес се върнах на работа за първи път от три месеца и половина. Беше интересно. Децата ми липсват", казва той.

По-късно холивудският актьор беше забелязан да похапва в ресторант "Mifta" в Алтън с Мартин Башир, скандалният журналист на BBC, който придума принцеса Даяна да направи разкритията в личния си живот, от което последва развода й с Чарлз.

По-рано Болдуин разкри във видео, че колата на шофьора му е била открадната в рамките на часове след кацането в Обединеното кралство. Преди да отлети за там, той публикува видео, в което размишлява за трагичния инцидент и за чудесата, които очаква през 2022 година. 

През уикенда, Болдуин се засне как се разхожда по главната улица на Алтън, пазарен град североизточно от Уинчестър, и каза на своите 2,4 милиона последователи в Инстаграм, че "ще прави малък дневник, докато съм тук".

"Хубаво е да излезеш от САЩ и да видиш как нещата са различни и в същото време еднакви. Хората се опитват да живеят живота си и да бъдат щастливи - така е навсякъде", размишлява той.