"Царицата на Кухнята на Ада" спечели 100 хиляди лева и договор в екипа на шеф Виктор Ангелов след оспорвана битка с "отличника" Никола.

Вижте снимки >>

Веселина Чилева грабна голямата награда във втория сезон на Hell's Kitchen. Битката за победа беше "кървава", но равностойна и най-добрите сред най-добрите се изправиха един срещу друг с първите си авторски менюта, с отбори, които сами си избраха сред бившите участници в "Кухнята на Ада", сами обучиха и ръководиха с желязна ръка по време на последната вечерна резервация, съобщава Nova. Краят на тримесечната надпревара за титлата "Най-добър професионален готвач" на 2019 г. завърши с победа за Чилева, първата жена шампион в Кухнята на Ада.

"Щастлив съм, че жена стигна до големия финал на Hell"s Kitchen. Малко жени успяват да оцелеят в тази толкова мъжка професия, но октоподът Чилева успя", каза на финала шеф Виктор Ангелов и допълни "Ти притежаваш изумителна сила и смелост, готварски талант, огромно въображение, експериментатор си, имаш собствен стил и собствен почерк."

За стартер Чилева избра да изкуши гостите с гъши дроб със сладко от горски плодове, чипс от козунак и лешници, а Никола - севиче с миди Сен Жак и чътни от ягоди, гриловани филета от портокал и филиран бадем и топло предястие смилянски боб с доматен сос, грилован октопод и пюре от кимчи. И двамата финалисти решиха главен герой в основното им ястие да е риба. Веселина предложи треска с лимонова трева, чипс от булгур и спанак, а конкурентът ѝ - калкан с рагу от черна леща, пише "Монитор".

Сред ВИП гостите, които наблюдава финалистите изкъсо, са звездата от медицинската драма "Откраднат живот" Наум Шопов-младши, Катя и Здравко от дует "Ритон", тв водещият Драго Драганов и д-р Енчев.

Никола започна вечерната резервация с летящ старт, докато червената кухня тръгна с по-неуверени крачки. В разгара на вечерта отборът на Никола също допусна грешки, като по едно време дори остана без ориз и така везните се изравниха.

Десертите се оказаха решаващи за победата. Червената кухня начело с Чилева успя първа да издаде поръчките си.

И Чилева и Никола, двамата претенденти за голямата награда от 100 хиляди лева и договор в екипа на шеф Ангелов са безапелационно добри готвачи, каза той и беше категоричен, че който и да избере за своя дясна ръка няма да сбърка. Но победителят може да бъде само един.

"Този, който ще получи чека и ще стане част от моя екип трябва да има силата да променя света, да работи със заразяваща страст, да бъде изключителен мениджър, да вдъхновява хората да го следват, да преобръща представите да модерна кухня. И това е Чилева". С тези думи шеф Виктор Ангелов избра шампионът във втория сезон на най-горещото кулинарно шоу в българския ефир Hell's Kitchen.

Снимка: Facebook