Членовете на кейпоп групата Seventeen ще станат посланици на добра воля на ЮНЕСКО на 26 юни, съобщава БТА, като се позовава на информация от АФП.

"Seventeen и ЮНЕСКО споделят желанието да предоставят на младите хора средства за промяна", се казва в изявлението на генералния директор на ЮНЕСКО Одре Азуле. "Seventeen вдъхновяват и подкрепят младежите по целия свят със своята музика и позитивна енергия", казва още Азуле. "След множество успешни общи начинания бих искала нашето партньорство да придобие още по-голяма стратегическа тежест. На 26 юни ще имам удоволствието да приема 13-те членове на групата в семейството на посланиците на добра воля на ЮНЕСКО."

Seventeen е основана в Южна Корея през 2015 г. В нея участват 13 артисти. Тя представлява второто най-успешно музикално явление за 2023 г. след Тейлър Суифт според Международната федерация на звукозаписната индустрия. Песните на групата имат милиарди слушания в платформите за музика.

Церемонията по обявяването на членовете на групата за посланици на добра воля ще се състои в Париж. Seventeen ще се ангажират да поставят таланта и музиката си в услуга на ценностите на организацията, обяви ЮНЕСКО.

Одре Азуле ще предостави на членовете на групата план за действие спрямо нуждите от подкрепа на младите хора и конкретните възможности за промяна според ЮНЕСКО.

През ноември 2023 г. Seventeen изнесе концерт в залата на парижката централа на организацията. Петстотин билета за събитието бяха продадени за по-малко от час. Посланици на добра воля на ЮНЕСКО са още бразилският футболист Винисиус, испанската актриса Роси де Палма, американският актьор Форест Уитакър.