Непозната песен от неиздадения албум на Дейвид Боуи "Toy" от днес е пусната в стрийминг платформите, съобщиха в официалния акаунт на музиканта в Тwitter.

Парчето "You've Got A Habit Of Leaving" е достъпна във всички стрийминг услуги.

Албумът "Toy" е записан от музиканта през 2001 г. Той съдържа нови сингли и версии на песни от периода 1964 г. - 1971 г.

"Тези парчета са толкова ярки и наситени, че изскачат от тонколоните. Всъщност е трудно да се повярва, че са написани толкова отдавна", цитира в. "Guardian" откъс от интервюто на музиканта от 2001 г.

Тавата не излиза в продажба поради конфликт между изпълнителя и звукозаписната компания "EMI / Virgin". Тя ще бъде издадена на 26 ноември в бокс сет номер пет, обхващащ периода на творчеството на певеца от 1992 г. до 2001 г. Очаква се дискът да бъде троен - с 12 песни на първия, 13 алтернативни версии на втория и 13 акустични варианта на третия.

Боуи почина на 10 януари 2016 г. на 69-годишна възраст в Ню Йорк от рак на черния дроб, с който се бореше година и половина, припомня БТА. От албумите му са продадени повече от 136 милиона броя, което го прави един от десетте най-успешни изпълнители в историята на британската поп музика.