"След месеци на трескави спекулации, книгата има дата на публикуване: 10 януари 2023 г., според ръководители на индустрията", твърди New York Times в статия, публикувана в сряда. Издателят на книгата Penguin Random House и представител на Хари и съпругата му Меган Маркъл отказаха да коментират темата.

Page Six по-рано съобщи, че 38-годишният Хари отчаяно иска да пренапише книгата, която първоначално трябваше да излезе през ноември тази година, след смъртта на кралица Елизабет II.

Авторът на "Отмъщението" Том Бауър заяви ексклузивно пред Page Six през октомври, че кралското семейство е "изключително изнервено" относно предстоящото издание и нарече книгата "бомба със закъснител".

Embed from Getty Images

"Мисля, че всички знаят, че Съсекс не могат да променят книгата по никакъв начин", обясни той. "Могат ли да я направят по-неприятна? Защото в противен случай няма да получим продажби."

Бауър твърди, че книгата "ще включва глава за погребението на кралицата".

"И просто ще има още материал за това как са били пренебрегнати и всички останали обиди срещу кралското семейство", добави той.

Хари и 41-годишната Маркъл работят и по сериал на Netflix, след като през 2020 г. се отказаха от кралските си задължения и се преместиха в Калифорния.

Embed from Getty Images

Сделката беше обявена за първи път в средата на 2021 г. и беше описана като "интимен и прочувствен" мемоар от сина на крал Чарлз lll, който ще предложи "окончателен разказ за преживяванията, приключенията, загубите и житейските уроци, които са му помогнали да се оформи като човек".

Бащата на две деца заяви в изявление по онова време, че иска да създаде "разказ от първа ръка за живота ми, който да е точен и напълно правдив".

"През годините съм носил много шапки, както в буквален, така и в преносен смисъл, и се надявам, че разказвайки моята история - възходите и паденията, грешките, научените уроци - мога да помогна да покажа, че независимо откъде идваме, имаме повече общи неща, отколкото си мислим", каза Хари.

Embed from Getty Images