Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис получи много ласкави коментари за избора си на тоалет по време на церемонията по встъпване в длъжност на 46-ия президент на САЩ Джо Байдън. Тя бе облечена във виолетов тоалет на двама млади афроамерикански дизайнери - Кристофър Джон Роджърс и Серджо Хъдсън. Бившата сенаторка от Калифорния избра виолетов тоалет, решен с дълга рокля и с манто в същия цвят.

Перлената ѝ огърлица пък е дело на пуерторикансния дизайнер Вилфредо Росадо.

Камала Харис

Снимка: Getty Images

Интересното, което много потребители в мрежата забелязаха, бе, че анимацията "Семейство Симпсън" за пореден път предрече бъдещето, ако погледнем към вида на Лиса Симпсън в епизода, в който е избрана за президент на САЩ и я виждаме да произнася реч пред Белия дом, облечена в лилаво сако и с перлена огърлица на врата - облекло, което много наподобява онова на Камала Харис в деня на инаугурацията.

Лиса Симпсън

Стопкадър: The Simpsons

Това далеч не е първият случай, в който анимационният ситком някак предрича бъдещи събития. В същия епизод, в който Лиса Симпсън удивително наподобява Камала Харис - "Bart to the Future", Доналд Тръмп е избран за президент на САЩ 16 години преди фактическото му влизане в Белия дом.