Дан Браун се разбра с бившата си съпруга да прекратят съдебно дело, в което тя го обвинява, че е водил "таен живот" с няколко изневери.

Двамата са постигнали доброволно споразумение и молят да бъде зачетено правото им на лично пространство. Подробности за договорката им обаче не бяха съобщени.

Блайт Браун заведе дело срещу бившия си съпруг миналата година, като съдебните документи определи поведението му като "незаконно и нечувано". Тя го обвини, че е отклонявал средства за подаръци на неназована треньорка по езда.

"Дан е живял в лъжи поне през последните шест години, като е поддържал имиджа на световноизвестен писател, който живее обикновено в дома си в щата Ню Хемпшър, а в действителност нещата са били напълно различни", се посочваше в иска.

"Години наред Дан тайно е теглил значителни суми от трудно спечеления семеен доход от него и Блайт, за да поддържа безсрамни извънбрачни връзки с жени, двойно по-млади от него и да води тайнствен живот".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

 

Според нея писателят ѝ изневерявал с поне четири жени. В иска тя е представена с инициалите Джей Пи (JP). Бившата половинка на Браун, която е запалена по конната езда, довела през 2013 г. младата треньорка в САЩ, за да обучава конете ѝ. През 2014 г. обаче мъжът ѝ започнал афера с младата нидерландка, докато тя живеела при семейството след операция на рамото. По думите на Блайт преди години носителят на наградата на "GoodReads" за най-добра книга в категория "Мистерия и трилър" тайно купил на любовницата си кон за 345 000 долара, нова кола, камион за транспортиране на коне и платил за ремонта на апартамента ѝ в нейната родина.

Освен това Блайт заяви, че е вдъхновила голяма част от произведенията му, включително "Шифърът на Леонардо", като наред с това изтъкна, че Дан е скрил много бъдещи проекти за милиони от нея, сред които телевизионен сериал и детска книга.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Dan Brown (@authordanbrown)

Навремето авторът на "Шестото клеймо" каза, че е изумен от обвиненията и в тях няма никаква истина, припомня БТА. Той подчерта, че след развода някогашната му жена получава половината от състоянието им.

Дан и Блайт Браун се разведоха през 2019 г. след 21-годишен семеен живот.

Бестселърът "Шифърът на Леонардо" разгневи духовенството. На процес срещу издателя през 2006 г. беше казано, че Блайт Браун е участвала активно в проучванията за историческата част. Двама автори заведоха дело в Лондон с претенции, че Браун е "използвал строежа" на книгата им, но не постигнаха успех.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Dan Brown (@authordanbrown)