Дани ДеВито разказа за емблематичната си кариера и призна, че никога не е бил разстроен от факта, че не е станал "актьор лидер" в Холивуд.

78-годишният мъж дебютира в киното в спечелилият наградата за най-добър филм "Полет над кукувиче гнездо" през 1975-а. И макар кариерата му да е дълга и успешна и да продължава почти пет десетилетия, той не е имал много главни роли. 

Въпреки това ДеВито е щастлив, където е и дори се "радва", че не е станал голяма филмова звезда, колкото е Брад Пит, да речем. "Празнувам, че съм това, което съм", казва ДеВито за "Daily Mail". А за свои любимци в киното Дани споделя: "Голям фен съм на Брад, Хъмфри Богарт, Джак Никълсън и Леонардо. Художникът, а не актьорът. Само се шегувам!".

Впрочем ДеВито е бил съсед на Пит по времето, когато той все още излизаше с Дженифър Анистън. "Те имаха частен красив дом и бяха чудесни съседи", споделя Дани. "Брад беше много грижовен към семейството си", продължи той.

Освен за съседските си отношения актьорът споделя и за колегите си във филмовата индустрия, като признава колко е "готино", че колегата му от "Батман" се завръща.

Снимка: Getty Images