Актьорът Дани Трехо, познат с ролите на корави типове във филми като "Жега", "От здрач до зори" и "Мачете", се е прояви като герой в реалния живот, помагайки за спасяването на невръстно момченце от преобърнал се след катастрофа автомобил.

75-годишният Трехо разказа за американска телевизия, че е бил на път към автомеханик в Лос Анджелис, когато на пресечка в града е става свидетел на катастрофата между два автомобила. Момченцето и баба му, която е шофирала удареното и отчасти смачканото возило, са били заклещени в него.

Трехо и друга очевидка - жена, представила се като Моника Джаксън, са обединили усилията си в опит да извадят детето от колата преди пристигането на аварийните и спасителните отряди. Джаксън пропълзява от едната страна на обърнатото возило, за да откопчае момченцето от столчето му, докато актьорът е успява да го издърпа от другата страна.

Дани Трехо допълва, че е трябвало да успокоява бебето, преди да го измъкне. Той е остава с невръстния малчуган, докато специализираните екипи извадят баба му.

От пожарната служба потвърждават катастрофата между двата автомобила, единият от които се е преобърнал. При инцидента няма сериозно пострадали. Трима души, сред които бабата и момченцето, са откарани в болница за преглед съобщават Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирани от БТА.