Актьорът Даниел Дей Ким, познат с ролите си в сериалите "Хавай 5-0" и "Изгубени", се е заразил с новия коронавирус, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Вижте снимки на актьора >>

51-годишният Ким лично е съобщил новината в публикация и видео в Инстаграм.

Говорейки от дома си на Хаваите, актьорът разказва:

"Бях диагностициран с COVID-19, болестта, причинена от новия коронавирус. Изглежда, че ще бъда добре, но исках да споделя преживяното с вас, воден от желанието да бъда полезен. Надявам се да сте в безопасност. Останете спокойни", казва Даниел Дей Ким.

Актьорът наскоро е бил в Ню Йорк за снимките на сериал, но след като работата над шоуто е била преустановена заради пандемията, се е завърнал на Хаваите.

Даниел Дей Ким разказва, че след като по време на полета към дома се е почувствал зле, се самоизолирал. След като състоянието му е започнало да се влошава, актьорът се е подложил на тест за коронавируса, който е дал положителен резултат.

Ким отправят призив към хората да се самоизолират и да спазват препоръките за миенето на ръцете.

Актьорът допълва, че вече се чувства по-добре, както и че е готов да предостави антитела за търсенето на ваксина.

Даниел Дей Ким се присъединява към знаменитостите, които по-рано оповестиха, че са се заразили с коронавируса - Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън, Идрис Елба, Кристофър Хивю, Олга Куриленко, баскетболната звезда Кевин Дюрант.