Британският актьор Даниъл Крейг, познат с ролята на Джеймс Бонд във филмовата поредица за агент 007, и носителката на "Оскар" за най-добра актриса Бри Ларсън са сред звездите, които ще връчват статуетки на победителите на предстоящата церемония за отличията на американската Академия за кинематографично изкуство и наука.

В стремежа си да отклони вниманието от липсата на водещ, киноакадемията се опитва да го насочи към връчващите награди знаменитости. Според наблюдателите, обявявайки имената на първите 13 звезди, организацията дава знак, че е готова да загърби противоречивия казус и да заложи на решението да организира церемония без водещ. Това ще се случи за втори път в историята на "Оскар"-ите и за първи път от 30 години.

Бри Ларсън

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Освен Даниъл Крейг и Бри Ларсън, отличена с "Оскар" за ролята си във филма "Стая" през 2016 г., награди на победителите ще връчват още рапърката и актриса Аукуафина, Крис Еванс, Тина Фей, Упи Голдбърг, Дженифър Лопес, Ейми Полър, Мая Рудолф, Амандла Стенбърг, Чарлийз Терон, Теса Томпсън и Констанс Ву.

След обявяването на първата "порция" знаменитости, се очаква през идните седмици да бъдат оповестени имената на още звезди, които ще връчват награди "Оскар". Церемонията за 91-вите отличия на киноакадемията ще бъде организирана на 24 февруари в театър "Долби" в Лос Анджелис.