Даниел Крейг отпразнувал насаме новината, че получава ролята на Джеймс Бонд, като се почерпил подобаващо с мартини и водка.

53 -годишният актьор, който през октомври ще се появи за пети и последен път като агент 007 в "Смъртта може да почака", се въплъти британския топ шпионин за първи в "Казино Роял" през 2006 г.

"Бях в супермаркета, купувах хранителни продукти и телефонът иззвъня. Беше Барбара Броколи, продуцент на филма, която тържествено ми каза: "Ролята е твоя, хлапе". Купих си бутилка водка, бутилка вермут и шейкър за коктейли и се започнах. И тогава се напих", призна той тези дни около шумотевицата за новата част от поредицата.

Той не споделил радостта и чашките с никого, защото трябвало да го пази в тайна на онзи етап, така че нафиркал сам. Смята, че в това имало нещо меланхолично.

Наскоро сподели, че заради ролята, едва се справил със споходилата го следствие на това слава. Искал да опази частния си живот и затворил максимално "завесите" към всичко лично, пише "Daily mail". И сякаш заживял в кукувиче гнездо. Да се справи с това му помогнал Хю Джакман.

Даниел Крейг се преборил и с хейта по свой адрес, като в началото по цяла нощ четял коментари за играта си, но после отсякъл с една псувня, че филмът е добър и са направили нещо специално.