Даниел Радклиф е на мнение, че би било разумно предстоящият телевизионен сериал, посветен на момчето, което оцеля, е да се дистанцира от познатите филми. Това означава, че вероятността да вземе участие в предстоящата продукция, е сведен до минимум.

Актьорът е известен с това, че изигра ролята на магьосника Хари Потър в емблематичната филмовата поредица от осем части. Както знаем, те са създадени по поредицата от книги на британската писателка Дж. К. Роулинг.

"Мисля, че искат да има ясна граница между двете. И не знам дали ще проработи, ако се завърна в сериала. Но ще се радвам да го гледам, заедно с всички останали", коментира той, пред E!News.

След това, Радклиф учтиво избегна всякакви разговори за Хари Потър.

Звездата се старае да остане дистанцирана от новия проект, защото смята, че това трябва да е изцяло ново начало на франчайза.

"Моето разбиране е, че те се опитват да започнат на чисто и съм сигурен, че създателите ще искат да оставят своя собствен отпечатък. Едва ли искат стария Хари да играе отново, а аз не го и търся по никакъв начин. Но аз им желая, очевидно, целия късмет на света и съм много развълнуван", каза още Даниел Радклиф.

Снимка: Getty Images

Тази година, изпълнителният директор на Warner Bros. Discovery, Дейвид Заслав, обяви, че през 2026 г., ще бъде старта на телевизионния сериал "Хари Потър". Той сподели, че всички от екипа са много развълнувани за този старт.

Очаква се шоуто да обхваща седем сезона, колкото са и романите. За момента, няма обявен актьорски състав.