Британският актьор Даниел Радклиф си призна пред сайта Theoffcamerashow, че се отдавал на пиянства между снимачните дни на филмите за Хари Потър.

Той злоупотребявал с алкохола в тийнейджърска възраст, което можело да завърши много зле за него. Радклиф бил притеснен от огромната популярност на неговия екранен образ и чрез запои се опитвал да потисне своите страхове, пишат от БТА. Той през цялото време имал чувството, че е следен. А по неговите думи най-бързият начин за забравянето на следеното, било да се напие.

Актьорът призна, че след пиянствата той осъзнавал, че е следен още по-усилено, защото е бил пиян. Така нещата се въртели в кръг и той все повече пропадал. Много пъти се опитал се да стане трезвеник, но успял едва тогава, когато усетил силната подкрепа от страна на своите приятели.

Още през 2016 година състоянието на актьора стигаше до невероятните 64 милиона британски лири.

Сумата разкри публикуваният счетоводен отчет на компанията му "Гилмор Джейкъбс". Фирмата е основана от родителите на Радклиф през 2000 г., една година преди той да се изяви в първия филм от поредицата "Хари Потър и Философският камък". Даниел инвестира повечето от парите си в имущество, акции и дялове.

"Аз не правя нищо с парите си", каза актьора преди години - "Благодарен съм за тях, защото не трябва да се притеснявам за пари. Това е прекрасна свобода. Те ми дават свобода и в кариерата."

Богатството му дава възможност да участва в театрални постановки и в нискобюджетни експериментални филми.