Даниел Радклиф разказа откровено за пътя на бащинството, по който е поел, след като посрещна първото си дете от партньорката си Ерин Дарк.

"Честно казано, ужасяващ е фактът да знам, че имам едно човешко същество, за което да ме е грижа толкова много и че всичко, което прави, ще се отрази на начина, по който ще се чувствам", каза 34-годишният Радклиф в интервю за "E! News". Актьорът също така призна, че е научил много "изненадващи и нови" за него неща, за които до този момент не се бил замислял.

"Не съм очаквал, че ще се появи човек, който може да ти съсипе вечерта, да не те оставя да спиш, а на сутринта просто да ти се усмихне и да забравиш за всичко. Да, доста е готино."

Заедно с дългогодишната му приятелка Дарк, посрещнаха сина си през април. Три месеца по-късно звездата от "Хари Потър" сподели, че да си родител е "много приключенско", а синът му е "прекрасен".

"Мислил съм за това да си взема отпуск, за да бъда с него", каза Радклиф през юли пред "Entertainment Tonight". Тогава призна, че любимото му време е да прекарва с детето си. "Вече говори, а е едва на няколко месеца. Усмихва се постоянно, от това имам нужда. Щастлив съм", каза наскоро в интервю за "E! News". 

Що се отнася до приятелката му Ерин - съобщава се, че също е положила изключителни усилия, за да се подготви за майчинството, като източник разказа пред "Us Weekly", че "докато била бременна е посещавала курсове за бъдещи майки и са купили книги за начинаещи родители, така че са в течение на нещата."

Ерин Дарк и Даниел Радклиф

Снимка: Getty Images