Дъщерята и внукът на Боб Марли откриха изложба в Лондон, посветена на живота на покойния реге музикант. Експозицията е в галерията "Саачи" и ще бъде отворена в следващите десет седмици, след което ще бъде показана и в други градове.

В нея са включени предмети, снимки и лични вещи на звездата. Показан е оригиналният ръкописен текст на песента "Turn Your Lights Down Low", както и обувки, които реге изпълнителят носи през 70-те години.

Роденият през 1945 г. Боб Марли се превърна в световна суперзвезда с хитове като "No Woman, No Cry", "One Love" и "I Shot the Sheriff". Той почина от рак на 36-годишна възраст през 1981 г.

Дъщеря му Седела, която е помагала за подреждането на изложбата, каза, че е доволна от интерактивността ѝ, особено в стаята, посветена на спортните интереси на баща ѝ.

Снимка: АР/БТА

"Наистина красиви снимки на татко, който играе футбол", казва тя. "Предизвиква много чувства. Това беше целта и мисля, че я постигнахме".

Седела използва визитата си в Лондон, за да посети дома на баща си от 70-те години в Челси, където той е отсядал по време на записи на песните си, предава БТА. "Никога не бях ходила там досега", сподели тя. "Татко живееше на това място... И мога да разбера защо - паркът е точно през улицата, така че той е можел да играе футбол и след това да се върне към музиката".

Снимка: АР/БТА

Внукът на Марли, 18-годишният Сайян, предполага, че британската столица трябва да е била специална за певеца, тъй като е избягал точно там след опита за убийството му. "Чувствам се, все едно всяка година научавам по нещо ново за него", споделя младежът.

Снимка: АР/БТА