Зрителите на френската телевизия станаха свидетели на трогателен момент - първата среща между Сара Биазини, дъщерята на Роми Шнайдер, и Анушка Делон, дъщерята на Ален Делон. Двете актриси бяха гости в неделно предаване по Франс 2, пише БНТ 1.

Анушка Делон сподели, че се чувства много особено, защото със Сара имат много общо, без в действителност да ги свързва нещо.

В отговор Сара Биазини, която също е актриса и дъщеря на Роми Шнайдер и Даниел Биазини, озари студиото със сърдечна усмивка, потвърждавайки, че с Анушка сега се запознават официално, с думите: "Приятно ми е!".

Анушка Делон е дъщеря на великия актьор и модела Розали Ван Бремен.

Ален Делон с дъщеря си Анушка Делон

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

По време на предаването Анушка Делон спомена и 85-те снимки, които публикува в профила си в Инстаграм по повод 85-та годишнина на прочутия си баща.

Сред тях имаше и фотоси с Роми Шнайдер.

"Израснах със снимките на Роми Шнайдер, тя винаги присъстваше в живота ни, беше част от семейството ни по някакъв начин", признава Анушка Делон.

После гостите бяха попитани за любимите им филми с Роми Шнайдер. За дъщеря ѝ това е "Сезар и Розали" - филм на Клод Соте, в който магнетичната актриса си партнира с Ив Монтан.

Любимият филм на Анушка Делон е също на Клод Соте - "Нещата от живота", в който Роми Шнайдер играе заедно с Мишел Пиколи.

"Сама открих тези филми, баща ми никога не ми е показвал филм с нея, не бях гледала "Басейнът". Но тези две ленти оставиха голям отпечатък", признава тя.

Голямата любов между Роми Шнайдер и Ален Делон е истински вулкан, който буди интерес и до днес.

При първата си среща те се ненавиждат. Тя е на 19 г., той на 23. Всичко се променя на снимачната площадка на "Кристин", през 1958-а. Година по-късно великолепните любовници се сгодяват. Те се обичат лудо в продължение на шест години, с една едновременно вулканична и нежна любов. След раздялата никога не се забравят. Останали верни приятели, двамата се събират отново в митичния филм на Жак Дере "Басейнът" (1969 г.).

Едно от най-трогателните писма, публикувани някога, е написано от Делон. С него той се сбогува със своята изгубена любов - Роми Шнайдер, с думите: "Обичам те, моя кукличке".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos