Прокуратурата на Лос Аджелис е започнала разследване по отношение на Ник Картър, един от участниците в бой групата от 90-те Backstreet Boys, който е обвинен от певица в изнасилване, съобщи телевизионният канал "Фокс нюз".

От прокуратурата изтъкнаха, че делото срещу 38-годишния Картър е постъпило при тях от полицейското управление в Лос Анджелис. Ведомството разглежда възможността за повдигане на официално обвинение срещу певеца, като при това не се съобщава името на потърпевшата.

През месец февруари певицата Мелиса Шуман съобщи, че се е обърнала към полицията с твърдението, че Картър я е изнасилил преди 15 години. По думите на 33-годишната изпълнителка, Картър, с когото заедно са се снимали във филм през 2003 година, я бил поканил в дома си. След това я склонил към интимна близост против волята й. По думите на Шуман тогава тя била на 18 години. Тя не повдигнала веднага обвинение срещу Картър, защото се опасявала, че това ще повлияе негативно на кариерата й.

Певецът от своя страна заяви, че е "шокиран и опечален" от изявленията на Шуман. Той отрича да е имало насилие и че е действал по взаимно съгласие.