Деми Мур смята, че нейният домашен любимец Пилаф може да стане световен рекордьор.

Само няколко дни след като чихуахуа, на име Пърл, бе обявено за най-малкото куче в света от Рекордите на Гинес, 60-годишната актриса заяви, че обмисля да представи и тя собствения си космат другар за титлата.

"Guinnessworldrecords току-що обяви най-малкото куче в света Не знам за вас, но аз мисля, че Пилаф също има шанс! Трябва ли да представим pilaf.littlemouse?" - написа Мур в Инстаграм, като сподели серия от снимки на животинчето, чиято порода също е чихуахуа, а размерът му достига колкото банкнота.

Приятелките на Деми също я окуражиха. А официалният акаунт на Рекордите на Гинес в Инстаграм е впечатлен от малкия ръст на Пилаф, оттам се включиха в секцията за коментари. Кучето има дори собствен профил в платформата, с близо 8000 последователи, а там обикновено се качват снимки от неговото ежедневие.

Колкото до вдъхновилата Мур рекордьорка, Пърл се ражда през септември 2020 г. и тежи по-малко от един грам. Сега, когато е на две години, кученцето тежи 1,22 кг. Тя е роднина на предишната носителка на титлата за най-малко куче - Чудото Мили, която е била с височина 3,8 инча, предава "People".

"Благословени сме, че я имаме", казва собственичката на Пърл Ванеса Семлер пред "Рекордите на Гинес".