Измина повече от четвърт век, откакто Денис Куейд влезе в емблематичната роля на Ник Паркър в "Капан за родители", който се оказа хит както сред феновете, така и сред критиците.

След като преди дни отпразнува 70-ия си рожден ден, в интервю за E! News дългогодишният холивудски водещ размишлява над въпроса къде би бил героят му днес.

"Предполагам, че ще си пиe виното някъде около дома", смята Денис. "И ще продължи да язди коне", допълва. Куейд размишлява и върху съдбата на връзката на Ник с Елизабет, позната още като Лиз, изиграна от покойната Наташа Ричардсън.

"Със сигурност щяхме да останем заедно", убеден е Денис. "Липсва ми. Отиде си преди 10 години, но болката по нея е още тук. Каква красива и прекрасна жена само..."

Ричардсън е само на 45 години, когато получава травма на главата при падане по време на урок по ски за начинаещи на 16 март 2009 г. Актрисата, която е омъжена за актьора Лиъм Нийсън, първоначално отказва всякаква медицинска помощ, но след като се оплаква от силно главоболие два часа след инцидента, тя е откарана в болница в Ню Йорк, където умира два дни по-късно от епидурален хематом, припомня Daily Mail.

Наташа Ричардсън на премиерата на "Капан за родители"

Снимка: Getty Images

Тя играе дизайнерката на сватбени рокли Елизабет Джеймс, която среща и се влюбва в Ник на кораба "Кралица Елизабет II" през 1986 г. За съжаление те се разделят малко след раждането на техните еднояйчни дъщери близначки, които са изиграни от Линдзи Лоън. На фона на цялата бъркотия около развода Ник получава попечителство над Хали и я отглежда във вилата си в Напа, Калифорния, докато Елизабет отглежда Ани в Лондон, Англия.

Единадесет години по-късно двете близначки по стечение на обстоятелствата са изпратени в един и същи летен лагер, където между тях се заражда силно съперничество, докато не разбират, че са сестри и са разделени при раждането си.

Капанът за родители в крайна сметка се появява под формата на момичетата, които решават да разменят местата си, за да убедят родителите си да се помирят, като всяка от тях обучава другата да се държи като нея, преди смяната.

Режисьор на филма е Нанси Майерс, която работи по сценарий, написан съвместно с Дейвид Суифт и Чарлз Шайър. Премиерата на романтичната комедия се състои на 20 юли 1998 г. в Лос Анджелис, където Куейд присъства с тогавашната си съпруга Мег Райън.

"Капан за родители" дебютира в кината на 29 юли и бързо се превръща в голям хит, като в световния боксофис печели 92,1 млн. долара при бюджет от едва 15 млн.

Мег Райън и Денис Куейд на премиерата на "Капан за родители"

Снимка: Getty Images

Филмът получава и много положителни отзиви от критиката, като особено висока оценка има изпълнението на Лоън. Именно този успех я превръщането в голяма звезда.

Освен тъгата по Ричардсън, Куейд споделя в интервюто също, че все още поддържа връзка с екранната си дъщеря. "Наскоро ми изпрати съобщение, в което ми честити рождения ден. Помня я още като беше малка. Дойде на екранния тест, когато беше на 11 годинки и още тогава ме впечатли с таланта си. Тя изигра без грешка две роли, на две момичета", разказва Денис за Линдзи.