Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава посрещнаха деца, подпомогнати от инициативата "Българската Коледа", в президентството и украсиха заедно с тях пищно коледно дърво по случай предстоящите празници.

Вижте снимки >>

"Коледата може да започне!", обяви Румен Радев, след като децата го увериха, че са изработили празнична украса и са написали писмата си до Дядо Коледа. Румен Радев посочи, че елхата, украсена от малките гости на "Дондуков" 2, е чудесна, защото "грее" с въображението и мечтите на децата.

Съпругата на президента бе елегантна в релефна тъмносиня рокля с дълги ръкави, разкроена от талията и с дължина до коляното. Тоалетът бе съчетан с червени лачени обувки на висок ток и контрастна перлена огърлица. Радева и президентът изглеждаха окрилени сред толкова много детски усмивки и празничен блясък.

По време на коледното тържество малките гости и Лили Боянова изработиха коледни играчки, писаха писма до Дядо Коледа с Мариана Векилска, украсиха коледни сладки и джинджифилова къща с MasterChef, пяха коледни песни с Михаела Филева и четоха коледни приказки с Антон Хекимян.

Участници в тържеството бяха и изпълнители от 144 СОУ "Народни будители", Танцов ансамбъл "Пламъче", Спортен клуб по художествена гимнастика "Финес", Студио за класически и модерен балет 'Ирина Стоянова" - Симона Кюрчева и Ая Христова. Изпълнение на саксофон направи Добромир Добрев, възпитаник на Националното училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова" в Стара Загора.

Шестнадесетото издание на благотворителната инициатива си поставя за цел да помогне на децата с тежки заболявания и увреждания като осигури съвременна високотехнологична апаратура и комплексна грижа за тях, съобщават от прессекретариата на президентската институция.

Снимка: Прессекретариатът на президентството