"Приятели, нека не се вторачваме в това, което ни разделя. Нека се фокусираме върху онова, което ни обединява. Като общество, като нация. И да работим заедно за него", написа първата дама на България във Фейсбук за старта на Новата година.

Вижте Десислава и Рания >>

Десислава Радева отново допълни посланието си с музикален поздрав - видео с култовото изпълнение на живо на Джордж Майкъл и Елтън Джон - "Don't Let The Sun Go Down On Me".

"2019-а ще бъде такава, каквато я сътворим с общи усилия", продължи Радева - "Нека бъдем здрави, нека бъдем силни духом, нека бъдем обединени около това, което ни съгражда като нация. И най-важното - нека бъдем по-човечни към хората около нас, познати и непознати. Да ни е честита Новата 2019-та година."

В първото си обширно телевизионно интервю, което бе излъчено малко преди Коледа, Радева обясни, че прическите, тоалетите и гримовете й се плащат от семейния бюджет, а "той е само бюджетът на Румен".

"Смешно ми е, че ме сравняват с жена като Мелания", каза президентшата - "Защо ми се плащат дрехите, а защо не съм в дрехи, които са достатъчно представителни? Аз ги взимам, после ги връщам и така става моето обличане."

Когато има държавни посещения, има покана, отправена и към нея, и тя ползва самолета, с който пътува цялата делегация на президента. Радева обясни още, че наскоро е отказала посещения в Гърция и Испания, защото няма средства да отиде навсякъде.

"Когато се съберем с първите дами, сме нормални жени. Това, че идвам от малка държава, не ме прави по-малко стойностен човек. Можем да говорим нормално, равностойно", каза Десислава и допълни:

"Когато сме с първите дами, когато сме с кралицата, не влизат Десислава и Румен Радеви, а влиза президентът на България и съпругата му. Не може да отидеш приведена, комплексирана, че си от малка държава. Не, напротив, отиваш и се заявяваш!"