Децата на Том Брейди и Жизел Бюндхен няма да бъдат възпрепятствани да виждат нито един от родителите си след развода на двойката, съобщава източник, близък до звездата от NFL, пред сп. "Peоple".

Бившата двойка, която има две общи деца - син Бенджамин Рейн, 12 г., и дъщеря Вивиан Лейк, 9 г., финализира развода си миналия петък след 13 години брак. След раздялата децата им ще имат "пълен контакт и с двамата родители, когато пожелаят", казва вътрешният източник.

"Те могат да се виждат с всеки от родителите, с когото искат. Те имат график, но никой от тях няма да попречи на децата си да се виждат с другия родител", добавя източникът. "Никой от тях не е такъв".

"Децата ги обожават и двамата и ще имат пълен достъп и до двамата, когато пожелаят", продължава източникът. "Те не са отмъстителни по този начин."

"Тези деца няма да бъдат използвани като пионки. Те ще бъдат обичани и ценени и от двамата родители", завършва вътрешният източник.

След като двойката финализира експедитивния си развод, източникът заяви пред сп."People", че те "са се споразумели за съвместно попечителство над децата", като 45-годишният Брейди ще остане в Тампа, а 42-годишната Бюндхен ще живее на около четири часа път в Маями, където бившият ѝ съпруг също има жилище.

Брейди, който е баща и на 15-годишния си син Джон "Джак" Едуард с бившата си съпруга Бриджит Мойнахан, и Бюндхен коментираха раздялата си в социалните мрежи тази сутрин, като и двамата отбелязаха, че децата им ще продължат да получават "любовта и вниманието, които заслужават".

"Моят приоритет винаги са били и ще продължат да бъдат децата ни, които обичам с цялото си сърце", пише Бюндхен в Instagram Story, в която обявява раздялата на двойката. 

Бюндхен обясни, че въпреки че решението за "прекратяване на един брак никога не е лесно", тя се чувства "благословена за времето", което са имали заедно, и желае само "най-доброто за Том винаги".

Брейди повтори думите ѝ, като заяви на последователите си в социалните мрежи, че той и Бюндхен са "благословени с красиви и прекрасни деца" и че двойката ще продължи да "работи заедно като родители, за да гарантира, че те винаги ще получават любовта и вниманието, които заслужават".